23 februari 2022 In de media

Letsch wil historie schrijven met Vitesse: ‘Slechter beginnen is niet mogelijk’

Vitesse moet niet alleen de geschorste Loïs Openda, maar ook de niet fitte Riechedly Bazoer missen in het Conference League-duel met Rapid Wien van donderdag. Toch heeft Thomas Letsch alle vertrouwen in een goed resultaat.

De Arnhemmers moeten in eigen huis een 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen. “We moeten winnen”, zegt de Duitse trainer tegen Voetbal International. “Misschien via verlenging en strafschoppen, maar wij zijn sterk genoeg om hen te verslaan.”

“In Wenen gaven we te veel weg in de eerste helft. Slechter dan bij Rapid kunnen wij niet aan een wedstrijd beginnen. We lieten vorige week in de tweede helft zien dat we beter kunnen zijn, net als afgelopen weekend tegen FC Utrecht”, vervolgt Letsch, die beseft wat er op het spel staat voor de club. “Soms vergeten we dat dit historisch is voor Vitesse. We houden van het spelen van Europese duels. Verder komen in het toernooi is het enige waar het om gaat.”

Vitesse moet het wel zonder steunpilaren Bazoer en Openda stellen. Het tweetal zal ook ontbreken in de Gelderse derby met NEC. “Dat is erg jammer, maar we hebben meer spelers die dat op kunnen vangen en concentreren ons op hen die er wel bij kunnen zijn.” De Arnhemmers speelden afgelopen weekeinde gelijk bij FC Utrecht (1-1), waardoor de ploeg van Letsch nu al zes duels op een zege wacht.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: