4 december 2021 In de media

Letsch wil met Vitesse plek in top-5 met Kerstmis: zege op Cambuur noodzaak

Thomas Letsch wil met Vitesse hogerop. De Duitse coach stelt een plek in de top-5 van de eredivisie ten doel. Een zege op stuntploeg Cambuur is dan noodzakelijk. Maar bij de Arnhemse club ontbreekt wel Matus Bero.

Cambuur verbaast dit seizoen vriend en vijand. De club uit Leeuwarden staat momenteel op plek vijf in de eredivisie. Vitesse is de nummer zes. De formatie van coach Henk de Jong heeft nu vier duels op rij gewonnen. Daartoe behoort de 3-2 zege op NEC van afgelopen week en die zegt Letsch veel.

,,NEC kreeg de kansen, maar Cambuur won”, zegt de Duitser. ,,Het zit Cambuur allemaal mee. Dus we zijn gewaarschuwd. We spelen op kunstgras, in Leeuwarden. Voor ons is dit een belangrijke, maar op voorhand ook zware pot.”

Hoofdblessure

Bij Vitesse ontbreekt Bero. De Slowaak viel zondag tegen AZ uit, nadat hij bij een vrije trap hard op zijn hoofd werd geschoten. Hij was vervolgens gedesoriënteerd en klaagde over slecht zicht en hoofdpijn. De middenvelder trainde vrijdag op Papendal individueel met fysiotherapeut Jos Kortekaas. Cambuur komt nog te vroeg. ,,We nemen geen enkel risico”, stelt Letsch.

,,De afwezigheid van Bero is een tegenvaller”, meent Letsch. ,,Hij beleeft een goed seizoen en is voor ons belangrijk als schakelspeler op het middenveld. Hij zorgt voor dynamiek en duelkracht.”

Darfalou en Yapi terug

De Duitse coach heeft verder iedereen aan boord. Oussama Darfalou en Romaric Yapi zijn weer bij de groep aangesloten. ,,Vooral Yapi is snel terug na zijn kwetsuur bij Stade Rennais. De enkelblessure leek ernstiger, maar uit onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat alles gelukkig meevalt.”

In plaats van Bero start Daan Huisman nu op het middenveld. Bij Vitesse staat Maximilian Wittek op scherp. Bij een gele kaart wordt hij automatisch een wedstrijd geschorst. Het duel in Leeuwarden begint om 18.45 uur.

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: