19 augustus 2021 In de media

Letsch zeer tevreden over Manhoef: ‘Alle eigenschappen om een goede fullback te zijn’

Eli Dasa, die afgelopen zondag tegen PEC Zwolle als invaller terugkeerde na een blessureperiode, keert naar verwachting terug in de basis op de rechtsbackpositie.

Dat zou betekenen dat Million Manhoef, de speler die de beste vorm heeft laten zien in de voorbereiding en de eerste wedstrijden van dit seizoen, buiten de boot zou kunnen vallen.

Letsch zeer tevreden over talent Manhoef

Al hield Letsch de optie open, dat hij toch een plaats inruimt voor de zelf opgeleide speler, die een prima ontwikkeling doormaakt. „Ik ben blij, dat de situatie zo is. Voor elke positie heb je meer dan één goede speler nodig. Vorig seizoen hadden we voor de rechtsbackpositie alleen Dasa en dat is de reden dat Romaric Yapi is gekomen. Het is geen geheim, dat Million in de jeugd is begonnen als een buitenspeler. We hebben geprobeerd hem om te turnen tot een verdediger en de manier waarop hij zich de nieuwe rol heeft eigen gemaakt is heel interessant. Naar mijn idee heeft hij alle eigenschappen om een goede fullback te zijn. Soms lijkt het wel een vrije rol en met name offensief is hij heel goed. Daar ben ik heel tevreden over. Voor mij is het de best denkbare situatie dat ik drie goede spelers voor twee posities heb en ik moet beslissen wie ik opstel. Het is ook mogelijk dat van hen niet twee maar drie spelers op het veld staan, maar dat moeten we nog zien.”

Vitesse – Dundalk FC 2 – 2
Voorronde Conference League
Gelredome stadion Arnhem

Bron: TG - Bew. SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: