31 juli 2020 In de media

Letsch ziet progressie bij Vitesse maar blijft kritisch

Trainer Thomas Letsch zag een duidelijke ontwikkeling van de Vitesse-speelwijze tijdens de oefenwedstrijd van Vitesse tegen het Belgische KVC Westerlo.
Westerlo begint de komende week al aan de competitie in Belgie. Vitesse is pas halverwege de voorbereiding van het seizoen 2020-2021..

De Vitesse-coach zag de ontwikkeling van zijn selectie. "Ik ben heel blij met het tweede deel van de eerste helft en het eerste deel na rust”, aldus Letsch.tegen de Gelderlander

"Gedurende die periode waren we dominant, agressief en veroverden we heel snel weer de bal. Dat is precies het voetbal zoals ik het wil zien.”

De nieuwe Vitesse-trainer was kritisch over de overige gedeeltes van de wedstrijd. "Daarin werkten we niet als een team. Iedereen was een stap te laat, waardoor we constant achter de bal aanliepen. In balbezit waren we ook nog eens passief en maakten we verkeerde keuzes. De laatste tien minuten was het zelfs zomeravondvoetbal.”

Vitesse heeft met het aanstellen van technisch directeur Spors en trainer Letsch gekozen voor een koers van aanvallend voetbal met veel druk op de bal en een snelle weg richting het doel van de tegenstander. De eerste contouren zijn duidelijk zichtbaar. De tijd van tikkie breed en tikkie terug lijken daarmee voorbij in Arnhem.

De Arnhemmers hebben nog een aantal oefenwedstrijden te gaan om de speelstijl te verfijnen en gedurende 90 minuten de focus te houden. De competitie voor Vitesse begint op zondag 13 september met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: