13 januari 2021 In de media

Letsch: “We doen lekker mee”

Vitesse versloeg dinsdagavond FC Utrecht in een ‘vechtwedstrijd’ met 1-0 dankzij een goal van Danilho Doeki. Vitesse zette zich daarmee puntgelijk op de eerste plek met Ajax. De Amsterdammers spelen donderdag hun eredivisiewedstrijd.

‘Geslaagd’

Vitesse-trainer Thomas Letsch was trots op zijn spelers. “Dit is heerlijk voor ons. De eerste helft was op voetbaltechnisch vlak goed. Na een uur werd onze mentale veerkracht gevraagd. Vechtlust. Wilskracht. Ook op dat punt zijn we geslaagd. Natuurlijk is het feest bij Vitesse.”

Letsch geniet met zijn selectie, maar houdt ook het oog voor de realiteit.  We zijn medekoploper, geen koploper”, zo nuanceerde Thomas Letsch in de Gelderlander. “Ajax moet nog een wedstrijd inhalen en kan weer uitlopen. PSV en Feyenoord kunnen ons nog voorbij.”

‘Het voelt geweldig, maar laten we allemaal kalm blijven’

“Ajax heeft ook nog een geweldig doelsaldo. Wij zijn hiermee nog lang geen kampioenskandidaat. Hou nou op. Maar we doen bovenin wel lekker mee. En dat voelt geweldig. Natuurlijk kunnen we in januari, waarin de concurrentie tegenover elkaar staat, een slag slaan. Maar we zijn nog niet halverwege het seizoen. Laten we allemaal vooral kalm blijven.”
Zaterdag wacht de volgende wedstrijd in het intensieve wedstrijdschema van januari met elke drie dagen een wedstrijd. Dan is FC Emmen de tegenstander. Vitesse speelt om 16.30 uur een uitwedstrijd.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: