30 januari 2021 In de media

Levi de Weerd, eSporter van Vitesse, opgenomen in selectie van E_Oranje

Naast Vitessenaar Levi de Weerd hebben zich Ali Riza Aygün, Levy Frederique, Dani Hagebeuk en Lev Vinken vrijdag op het eerste KNVB eTrophy event geplaatst voor de definitieve selectie van E_Oranje. Deze vijf E_voetballers komen dit jaar voor Nederland uit in officiële FIFA-efriendlies en hebben de opdracht zich te kwalificeren voor de FIFA eNations Cup.
Tijdens het trainingskamp deze week op de KNVB Campus in Zeist stonden er diverse trainingssessies, presentaties en workshops op het programma. Onder toeziend oog van E_Bondscoach Koen Weijland streden tien E_voetballers, die zich hadden gekwalificeerd voor de voorselectie, op de laatste dag van het trainingskamp om de vijf felbegeerde plaatsen in de definitieve selectie van E_Oranje.

Van de vijf begeerde plaatsen werden er twee vergeven aan PlayStation-spelers en twee aan Xbox-spelers. De vijfde plek was bestemd voor de winnaar van een crossconsolewedstrijd (PlayStation vs, Xbox). Levi de Weerd (Vitesse) en Lev Vinken (Heracles Almelo) toonden zich het sterkst op de PlayStation, Dani Hagebeuk (Ajax) en Levy Frederique (FC Emmen) waren het beste op de Xbox. Ali Riza Aygün (PSV) mocht zich winnaar noemen van de crossconsolewedstrijd en maakte aanspraak op de vijfde en laatste plek in E_Oranje.

FIFA eNations Cup

E_Oranje bereid zich met deze vijf E_voetballers in de gelederen voor op de eerste officiële efriendly, die in maart op het programma staat. Op donderdag 18 en vrijdag 19 maart en donderdag 25 en vrijdag 26 maart moeten de kwalificatiewedstrijden voor de FIFA eNations Cup plaatsvinden. Daar wordt duidelijk wie zich plaatst voor het eindtoernooi van de FIFA eNations Cup, dat staat gepland voor dinsdag 18 tot en met zondag 23 mei.

KPN launching partner

Eerder deze week verbond KPN zich als launching partner aan E_Oranje. Samen willen de KNVB en KPN het E_voetbal in Nederland door ontwikkelen. Met het partnership verkrijgt KPN een aantal exclusieve rechten van de door de KNVB georganiseerde kwalificatie-evenementen en trainingskampen. Daarnaast krijgt KPN het recht om samen met de KNVB een officiële KPN E_Room te ontwikkelen die als innovatieve thuisbasis van E_Oranje moet dienen.

Vitesse eSporter Levi de Weerd (r) met zijn Vitesse-teamgenoot voorafgaand aan de eSport competitie finale 2020-2021

Bron: OnsOranje / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: