24 juni 2016 In de media

Lewis Baker terug bij Vitesse

Naast Nathan komt ook Lewis Baker voor een tweede seizoen op rij uit voor Vitesse. De tweebenige middenvelder speelde afgelopen seizoen 31 competitieduels voor Vitesse en scoorde vijf keer, waaronder het mooiste doelpunt van seizoen 2015|2016. Aan het einde van afgelopen seizoen werd Baker nog topscorer bij het prestigieuze Toulon Tournament. Baker wordt gehuurd van Chelsea FC.
Baker heeft uitvoerig nagedacht over zijn keuze: "Er was interesse van verschillende andere clubs afgelopen zomer. Samen met mijn familie en Chelsea heb ik de opties besproken en we geloofden allemaal dat nog een jaar bij Vitesse de beste optie was. De supporters zijn vorig seizoen heel goed voor mij geweest en ook dat heb ik meegenomen in mijn afweging. Ook ben ik er trots op dat supporters mijn doelpunt tegen De Graafschap hebben verkozen als doelpunt van het seizoen. Ik heb vorig seizoen veel geleerd van Peter en Rob en ik ben fitter dan ooit. Na het seizoen mocht ik deelnemen aan het Toulon Tournament, wat een succesvol toernooi werd. Ik wil die vorm vasthouden en meenemen naar komend seizoen. Ik wil mij blijven ontwikkelen en verbeteren om hopelijk een sterk seizoen te spelen. Ik kijk er naar uit om te spelen onder de nieuwe hoofdtrainer en ik hoop bij te kunnen dragen aan het succes van de club."

Technisch directeur Mo Allach over Baker: "Wij zijn blij dat we Lewis hebben kunnen overtuigen om nog een jaar voor Vitesse uit te komen. De kwaliteiten van Lewis zijn bij ons bekend. Met zijn komst hebben we een sterk en goed bezet middenveld. Wij zien het als een volgende stap in de prettige samenwerking met Chelsea, dat we naast Nathan ook Lewis voor een tweede seizoen kunnen verwelkomen."

Met de komst van Baker is de selectie nagenoeg rond, zo bevestigt technisch directeur Allach: "Navarone Foor hebben we transfervrij overgenomen van NEC. Baker en Nathan komen ook komend seizoen weer uit voor Vitesse. Daarnaast keert Abiola Dauda terug van een huurperiode bij Heart of Midlothian en schuiven er zes spelers door vanuit de beloften en voetbalacademie. We hebben in de selectie een hele goed mix van jeugdige talenten, midden en eind twintigers. Alleen Foor komt van buitenaf. Alle andere spelers kennen de club van afgelopen seizoen of al langer. De selectie is bij aanvang van de eerste training nagenoeg compleet. Er wordt hooguit nog geanticipeerd op de transfermarkt bij eventuele uitgaande transfers of buitenkansjes."

Eerste training: zondag 26 juni
Zondag 26 juni staat de voltallige selectie voor het eerst op het veld onder leiding van hoofdtrainer Henk Fraser. De eerste training op de trainingsaccommodatie op Papendal begint om 12.00 uur. De accommodatie is vanaf 10.30 uur geopend.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: