16 oktober 2016 In de media

Lewis Baker: ‘Het is oefenen, oefenen, oefenen’

Lewis Baker was vandaag weer enorm belangrijk voor Vitesse.
Hij scoorde een prachtige vrije trap en zette de Arnhemmers daarmee op voorsprong, toch was het niet genoeg voor de winst.

Het werd nog 2-2, doordat Vitesse de Alkmaarders in het laatste kwartier liet terugkomen. 'Ja, dit was een gekke wedstrijd. We zijn teleurgesteld over het resultaat, maar we moeten hier van leren. In de eerste helft speelden we gedisciplineerd en compact en hadden we niet veel problemen, maar we misten de focus en de concentratie om de wedstrijd uit te spelen.'

Ondanks het puntverliest trok Lewis Baker vandaag toch de aandacht weer naar zich toe. Hij scoorde, net zoals tegen FC Groningen, een schitterende vrije trap. Daarmee komt hij al op vijf competitiedoelpunten, evenveel als het hele vorige seizoen.

'Al vijf in de competitie en ook al één in de beker. Ik kom hier om belangrijker te zijn voor het team en hopelijk kan dit zo doorgaan dit seizoen. Hoe ik dat doe met die vrije trappen? Het is oefenen, oefenen en oefenen. Ik doe dat enorm veel op de trainingen en dat betaalt zich uit', aldus de middenvelder.

'Wedstrijden worden beslist met standaardsituaties'

Baker oefent er zoveel op omdat hij weet hoe belangrijk de vrije trappen zijn. 'In het voetbal worden veel wedstrijden beslist met standaardsituaties. Veel goals zullen dit seizoen ook weer uit een standaardsituatie gescoord worden.'
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: