4 januari 2012 In de media

Lieder slalomt naar Vitesse

Mart Lieder (21), de kersverse aanwinst van Vitesse, stond vroig jaar rond deze tijd nog skiles te geven in het Oostenrijkse Mayrhofen, straks schittert hij wellicht in het GelreDome.

„Het is nu of nooit,” aldus de aanvaller die recent overkwam van zondaghoofdklasser Purmersteijn.

"In de zomer van 2010 ben ik bij Purmersteijn begonnen en heb ik zes of zeven wedstrijden gespeeld. Daarna ben ik voor vierenhalve maand naar Oostenrijk gegaan om skilessen te geven. Skiën doe ik zelf al van jongs af aan en ik heb twee jaar lesgegeven. In april ben ik teruggekomen, heb ik de nacompetitie gespeeld en zijn we gepromoveerd.”

Voor zijn definitive overgang werkte Lieder een stage af, wat trainingen en een oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch af. „Dat ging goed en daarna heb ik tot aan de winterstop drie keer per week meegetraind”, aldus de spits. „Het niveau is ontzettend hoog en na elke training heb ik wel een uurtje op bed gelegen. Natuurlijk ben je in het begin als amateur wel even zoekende, maar ik ben snel goed opgevangen."

"Met Mike Havenaar, Jonahan Reis, Wilfried Bony en ook Marcus Pedersen is de concurrentie enorm”, weet Lieder. „Maar ik reken nergens op. Ik ga lekker trainen en dan zien we het wel”, zegt de spits, die vandaag met Vitesse op trainingskamp naar Cyprus gaat. „Het is aanpoten, maar zo’n kans krijg ik op mijn leeftijd geen tweede keer meer.”

Mart Lieder dinsdag op de Vitesse-training

Telegraaf

Hoofdsponsor: