13 februari 2018 In de media

Linssen bezig aan productiefste seizoen

Bryan Linssen steekt dit seizoen in bloedvorm. Zo leverde hij afgelopen zondag een heerlijke prestatie in het duel met Feyenoord, want de vleugelaanvaller van Vitesse was verantwoordelijk voor twee treffers en daarmee de 3-1 zege.
Afgelopen zomer kwam Linssen over van FC Groningen, waar hij twee goede jaren kende. Dit seizoen vormt hij samen met Tim Matavž een dodelijk aanvalsduo. Beide spelers zagen afgelopen winterstop kompaan Milot Rashica verkassen naar Werder Bremen en voor hem in de plaats haalde Vitesse Roy Beerens. Een goede zet, want de van Reading FC overgekomen rechter vleugelaanvaller was meteen belangrijk. Beide doelpunten van Linssen werden namelijk voorbereid door Beerens. 

Productiefste seizoen
Sinds zijn debuut namens Fortuna Sittard in de Jupiler League in het seizoen 2008/2009, maakte Linssen niet eerder zo'n productief seizoen mee als het huidige. De Limburger staat momenteel na 23 Eredivisie-wedstrijden al op negen treffers, waardoor hij gemiddeld slechts 2,6 duels nodig heeft om tot scoren te komen. Zijn vorige productiefste seizoenen waren bij FC Groningen (2016/2017) en Heracles (2013/2014), destijds vond hij gemiddeld in 2,8 duels het net. 
 

Meeste schoten
Linssen was in het treffen met de Rotterdammers de gevaarlijkste man aan Arnhemse zijde. De 27-jarige aanvaller nam tijdens het duel tien keer het doel van Brad Jones onder vuur. Sinds het seizoen 2010/2011 was er geen enkele speler van Vitesse die vaker op doel schoot dan Linssen. Twee van die pogingen troffen dus doel. Opvallend is dat de kleine dribbelaar beide doelpunten met zijn hoofd wist te maken. Overigens was hij dichtbij zijn eerste hattrick sinds november 2014 (1-3 tegen Go Ahead Eagles), maar van dichtbij toucheerde hij de lat. 

Ploeggenoot Matavž heeft net als Linssen negen treffers gescoord dit seizoen, maar het is laatstgenoemde die het vijandelijke doel het vaakst onder vuur neemt. Linssen schiet namelijk gemiddeld 2,7 keer per duel op doel, terwijl Matavž 2,3 pogingen onderneemt. Een echte assistgever heeft Vitesse niet in de Eredivisie, al is Linssen wel één van de spelers die het vaakst een beslissende voorzet gaf. Net als Thomas Bruns, Navarone Foor, Alexander Büttner en Rashica leverde Linssen dit seizoen drie assists af. 

Voetbal.com / foto’s Voetbal.com & SV

Hoofdsponsor: