4 mei 2018 In de media

Linssen en Matavz strijden om topscorerstitel Vitesse

Tim Matavz krijgt tegen Willem II zijn laatste kans op de topscorerstitel bij Vitesse. De Sloveen staat op dertien competitiegoals, twee minder dan Bryan Linssen. Hij moet in Tilburg dus aan de bak.
Matavz en Linssen zijn de laatste weken flink op schot. Linssen staat op voorsprong, omdat hij na de winter op dreef is geweest. Zoals tegen Feyenoord en Ajax (twee keer twee goals). Matavz heeft door een schoring vier wedstrijden gemist en is de laatste weken pas op schot geraakt.

Matavz en Linssen scoorden nu in Vitesse’s laatste drie eredivisiewedstrijden.

Piazon
Matavz maakte zes doelpunten in uitwedstrijden dit seizoen. De laatste Vitesse-speler met meer doelpunten in uitwedstrijden in één seizoen was Lucas Piazón in 2013/2014 (zeven goals).

Vitesse kan nu minstens drie keer scoren in vier eredivisieduels op rij. Dat deed de club voor het laatst in de periode november-december 2013 (destijds vijf wedstrijden, een clubrecord).

Mason Mount gaf in zijn laatste drie duels voor Vitesse telkens een assist (vier in totaal). Mount is samen met Ritsu Doan van FC Groningen en Justin Kluivert van Ajax de tiener met de meeste doelpunten dit eredivisieseizoen. Ze staan alle drie op negen goals.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: