25 augustus 2019 In de media

Linssen haalt uit: ‘Ze kunnen de scheidsrechter beter thuislaten’

Bryan Linssen is niet te spreken over de arbitrage tijdens het uitduel van Vitesse bij Heracles Almelo. De aanvaller meent dat de gelijkmaker van de Heraclieden afgekeurd had moeten worden.
"Ik vind dat Heracles meer recht had op de overwinning dan wij, maar dit stoort me wel", vertelt Linssen voor de camera van FOX Sports. Cyriel Dessers gaf een klein duwtje aan Danilho Doekhi voor hij voor de 1-1 tekende. "Ik vind dit gewoon een overtreding. Ik denk dat negentig procent dit een overtreding vindt."

"Tegen VVV was eenzelfde moment: een duw in de rug en ze laten het doorgaan", vervolgt Linssen. "Maar ze zitten binnen wel op de sokjes, de ringetjes en de slidingbroekjes te letten. Dan vraag ik me af: waar geldt die VAR voor? Weet je wat ze beter kunnen doen? Die scheidsrechter thuis laten en die VAR daarachter op een knopje laten drukken dat een piepje afgaat als er een overtreding is."

VAR Bas Nijhuis en scheidsechter Jeroen Manschot besloten de treffer goed te keuren. "Als jij zo duwt, van achteren in zijn rug, is dat gewoon een overtreding. Ik denk dat Heracles uiteindelijk minder heeft gekregen dan ze verdiend hebben, alleen ik baal gewoon van zo'n goal. Want als dat bij ons was geweest, fluiten ze honderd procent af."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: