22 februari 2019 In de media

Linssen met Dauda in de spits bij Vitesse

Bryan Linssen is op tijd fit voor het duel van Vitesse met FC Emmen. De Limburger sluit na nekklachten morgen weer aan bij de laatste groepstraining van de Arnhemse club. Hij vormt in Drenthe een spitsenkoppel met Anderlecht-huurling Mohammed Dauda.
Dauda is zondag tegen Emmen (aanvang 14.30 uur) de vervanger van Oussama Darfalou. De Algerijn is een paar weken uitgeschakeld door een enkelblessure. Tim Matavz herstelt daarbij nog van een kuitbeenbreuk. De Sloveense spits is wel hard op de weg terug.

Dauda is door Vitesse in de winter op huurbasis aangetrokken. De Arnhemse club heeft daarbij een optie tot koop bedongen.

Linssen
De aanwezigheid van Linssen in Emmen is een meevaller voor trainer Leonid Sloetski. De Limburger trainde deze week nauwelijks met de groep mee. Hij had last van zijn nek.
Voor Sloetski is Thulani Serero nog een twijfelgeval. Hij kampt met liesklachten. ,,Hij heeft deze week niet met de groep getraind”, stelt Sloetski. ,,Daarbij heeft Emmen kunstgras. We kijken zaterdag of hij kan spelen.”

Sloetski kiest in Emmen weer voor het 4-4-2-systeem. Daarbij bezetten Martin Ødegaard en Alexandser Büttner de flanken.
Voor het duel wordt een minuut stilte in acht genomen voor Jorg Scherpen, de broer van Emmen-doelman Kjell Scherpen.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Doekhi, Clarke-Salter Clark; Ødegaard, Bero, Foor, Büttner; Dauda, Linssen.

Gelderlander/foto’s SV

Hoofdsponsor: