11 mei 2020 In de media

Linssen nog lang geen Feyenoorder

Diverse kranten en voetbalwebsites schreven er al pagina’s vol over: Vitessenaar Bryan Linssen (29) gaat voor Feyenoord tekenen. Dat is echter nog absoluut niet zeker.
Feyenoord wacht op een verlossend telefoontje van de zaakwaarnemer van Bryan Linssen. De 29-jarige aanvaller, die transfervrij het seizoen afrond bij Vitesse, kan de nieuwe linkerspits worden in de Kuip. Maar van een akkoord tussen speler en club is nog lang geen sprake.
 
Tussen wat kamp Linssen graag wil ontvangen en Feyenoord wil bieden, zit nog een wereld van verschil. Feyenoord bracht verschillende keren een financieel bod uit bij de Limburger, maar ving telkens bot. Het ziet er nu naar uit dat de situatie aan het verharden is en Feyenoord een 'take it or leave it' standpunt in gaat nemen.
 
Voor Linssen liggen in China en Dubai een veelvoud aan salaris voor hem klaar, in vergelijking met de Nederlandse markt. Maar de veertienvoudige doelpuntenmaker van het afgelopen seizoen, lijkt voorlopig nog niet van plan naar het buitenland te willen vertrekken.
 
Door de coronacrisis komen clubbudgetten echter heel anders te liggen. Spelers gaan niet meer de salarissen van weleer verdienen. De inkomsten van clubs dalen met miljoenen door het spelen zonder supporters en het afhaken van in zwaar weer verkerende sponsoren. Bryan Linssen is een speler die qua leeftijd zijn laatste contract gaat tekenen. Hij genereert voor zijn volgende club dus geen transferwaarde meer.
 
Linssen en zijn zaakwaarnemer willen echter dat Feyenoord hem gaat honoreren zoals andere spelers met een salaris aan de bovenzijde van het Rotterdamse plafond. Maar technisch directeur van Feyenoord Frank Arnesen is sinds de coronacrisis niet meer van zins dat soort salarissen te betalen..
 
Intussen heeft Linssen ook nog een salarisbieding van Vitesse op zak. Al is dat niet meer op het niveau van enkele maanden geleden, toen de Vitesse-speler twee jaar kon bijtekenen maar de keuze maakte om geen handtekening te zetten en af te wachten. Maar de aanbieding van de Arnhemmers kan zeker met die van Feyenoord concurreren. Bovendien weet Linssen wat hij in Arnhem heeft en daar bovengemiddeld gewaardeerd wordt,  terwijl hij in Rotterdam vol de concurrentie aan moet.
 
Vaak is afwachten bij een transfervrije status de slimste keuze. Dat is nu maar zeer de vraag. Als clubs verder in zwaar weer terecht komen, zullen de spelersbudgetten nog meer gaan dalen.
 
Linssen is nog steeds welkom in Arnhem, maar technisch directeur Johannes Spors van Vitesse zal op een gegeven moment zijn eigen plan gaat trekken voor Vitesse. Omdat nationaal en internationaal nagenoeg alle clubs hun selecties in aantal spelers terug zullen brengen, zal deze transferperiode het aanbod groot en de transferprijzen aantrekkelijk zijn.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: