23 september 2019 In de media

Linssen: “Ik ben bij toeval tot kopspecialist uitgegroeid”

Bryan Linssen onderstreepte tegen Fortuna Sittard (4-2) op nieuw zijn kwaliteiten als kopspecialist. De kleine aanvaller scoorde zaterdag twee keer met het hoofd.
"Ik ben bij toeval tot kopspecialist uitgegroeid", zegt de aanvoerder van Vitesse.[Linssen: "Ik ben bij toeval tot kopspecialist uitgegroeid"

Pas bij FC Groningen werd ik voor kopgoals ingezet. In de jaren daarvoor mocht ik het strafschopgebied bij standaardsituaties niet eens in", vertelt Linssen aan De Gelderlander.

"Ik was de kleinste en moest de vrije trappen of corners nemen. Heb ik jaren gedaan. Bij Groningen moest ik bliksemafleider zijn. Dan stapten de grote kerels naar de eerste paal en wachtte ik daarachter af. Maar ik kon best springen, won luchtduels en scoorde. Zo werd ik als wapen bij voorzetten ingezet."

Linssen wordt nu ook meer door tegenstanders in de gaten gehouden. "De afgelopen jaren kreeg ik minimale bewaking. ,Maar sinds kort zetten ze de reuzen ook bij mij. Sta ik bij een verdediger die twee koppen groter is. Ik scoor nog steeds. Timing blijft cruciaal. Ik moet alleen nog hoger springen."

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: