21 oktober 2019 In de media

Linssen: “Onze grootste kracht is het collectief”

Vitesse staat na tien competitieduels op drie punten van Ajax en de Arnhemse eredivisionist heeft evenveel punten als PSV. Alleen het doelsaldo van de Eindhovense club is beter. Wat maakt het dat Vitesse nu lastige wedstrijden toch weet te winnen?
Bryan Linssen schetst in De Gelderlander het verschil met vorig seizoen. "Onze grootste kracht is het collectief. We weten precies wat we moeten doen. Voorheen was er frustratie als het niet lekker liep. Nu blijft iedereen rustig. Wij hebben het vermogen uit twee kansen één goal te maken."

Trainer Slutskiy prijst de strijdlust van zijn Vitesse-selectie. "Daar begint alles mee. Wij moeten ons niveau niet overschatten. We zijn niet zomaar veel beter dan andere teams."

De Vitesse-coach is realistisch, "Wij hebben nu een groep van vijftien gelijkwaardige spelers. We staan bij Ajax en PSV. Maar ik vind die clubs van een andere orde. Op de lange termijn moet zich dat in verschillen vertalen."

Zaterdag speelt Vitesse tegen ADO Den Haag, thuis in stadion GelreDome. De hoger aangeschreven clubs Ajax, PSV, AZ en Feyenoord mogen het tegen elkaar opnemen (Ajax – Feyenoord en AZ – PSV) Het ziet er naar uit dat Vitesse nog een tijd bovenin de competitieladder mee blijft draaien.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: