29 november 2019 In de media

Linssen: “Wij willen de situatie maar wat graag veranderen””

In de vijftiende speelronde van de Eredivisie speelt Vitesse een uitwedstrijd tegen de nummer acht van de competitie: sc Heerenveen. Het duel op vrijdag 29 november begint om 20.00 uur in het Abe Lenstra Stadion.
We spreken met hoofdcoach Leonid Slutskiy en aanvoerder Bryan Linssen over het treffen met de Friezen.

Slutskiy zag zijn ploeg vorige week voor de vierde keer op rij verliezen in de Eredivisie. Op bezoek bij Sparta Rotterdam werd het 2-0. De Arnhemmers snakken naar een goed resultaat. “We hebben veel gepraat met de groep. Iedereen wil de huidige situatie maar wat graag veranderen”, opent Slutskiy. “We zijn met elkaar opzoek naar een oplossing om hieruit te komen.”

Met sc Heerenveen ontmoeten Slutskiy en co een team die jaagt op een plaats in de subtop. Het verschil tussen de Friezen en Vitesse is twee punten in het voordeel van de Arnhemmers. Slutskiy: “Wanneer wij de wedstrijd domineren, compact blijven staan en agressief spelen, maken wij een kans. Verschillende spelers van sc Heerenveen hebben grote individuele kwaliteiten”, aldus de hoofdcoach die in Friesland niet kan beschikken over Eli Dasa en Oussama Tannane. Zij zijn geblesseerd. Net als Hilary Gong en Charly Musonda, die langdurig uit de roulatie zijn.

Ook aanvoerder Bryan Linssen wil zo snel mogelijk uit de huidige situatie komen met Vitesse. “We moeten onszelf in de spiegel aankijken en leren van onze fouten. We moeten proberen de tegenslagen om te zetten in positieve gedachten”, aldus Linssen. “De komende wedstrijden zijn erg belangrijk voor ons. We willen weer graag naar boven kijken. Alles valt en staat met een overwinning en die hebben wij nu erg hard nodig.”

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: