27 oktober 2018 In de media

Linssen: ‘De top vier is heel goed haalbaar’

Bryan Linssen is een kind van Fortuna Sittard. Maar met Vitesse moet hij de Limburgse equipe juist pijn doen. De druk op de Arnhemse club is groot, nu de prestaties tegenvallen.
Linssen (28) staat model voor de malaise bij Vitesse. Hij kwakkelt het seizoen door. Met een enkelblessure. Maar ook met een gebrek aan goals. De Limburger, toch de topscorer van vorig seizoen in Arnhem, staat pas op één doelpunt. Een treffer nota bene ook gemaakt op de openingsdag van dit voetbaljaar, tegen FC Groningen. Dat is schaars.

,,Dit seizoen valt nog tegen”, bekent Linssen, vorig jaar goed voor twintig goals in de eredivisie, play-offs en Europa League. ,,Ik ontbeer ritme, door die enkelblessure. Ik heb flink last gehad. Nu gaat het gelukkig weer goed.”

‘Niet onrustig’
Tobben doet de Limburger niet. Dat is ervaring. De spits, opgegroeid en doorgebroken bij Fortuna Sittard en vervolgens via MVV, VVV, Heracles en FC Groningen beland bij Vitesse, krijgt altijd kansen. ,,Elke week weer”, vertelt hij. ,,Het gaat nu om het moment dat die kansen ook een doelpunt opleveren. Ik ben niet onrustig. Ik heb dit wel vaker gehad. Een periode van drie wedstrijden zonder doelpunt. Vorig jaar nog. Maar uiteindelijk komt de goal wel.”

Voor Vitesse dringt de tijd. Twaalf punten uit negen duels is te weinig. De Arnhemse club staat op plek zeven in de eredivisie. Maar het gat naar plaats veertien is slechts twee punten. De Gelderse club is momenteel niets meer dan een middenmoter.

,,Ik kijk voorbij de cijfers”, stelt Linssen. ,,Natuurlijk zijn onze verwachtingen veel hoger. Maar wij hebben Feyenoord (2-1 verlies) en AZ (0-0) uit al gehad. En Ajax thuis (4-0 nederlaag). Dat zijn wedstrijden die een club als Vitesse kan verliezen. Dus vind ik niet dat we moeten panikeren.”

Ommekeer
Een serie met punten is wel noodzaak, zegt de Limburger. ,,Ik vind de resultaten tegen ADO Den Haag (1-1) en Excelsior (2-0 verlies) echt onder de maat. Op basis van die wedstrijden is er bij de buitenwacht scepsis. Maar ik vind nog steeds dat wij een goede groep hebben. En ik vind nog steeds dat wij voor de eerste vier plekken moeten meedoen. Plek drie of vier. Niet plek zes. Dat is het doel. En dat is heel goed haalbaar.”

Het bezoek van Fortuna, de club uit zijn jeugdtijd, moet tot de ommekeer leiden. ,,De lat moet bij Vitesse omhoog”, beseft Linssen. ,,Fortuna is een mooie club. Ik houd er goede herinneringen aan over. Maar clubs als Fortuna, Excelsior, ADO, VVV, Willem II, Emmen en De Graafschap moeten wij allemaal verslaan. Dat zijn we aan onze stand verplicht. En dat is ook de weg naar succes. AZ won vorig jaar geen enkele topper. Maar ze versloegen alles daar onder. Daar werden ze wel derde mee.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: