5 april 2019 In de media

Linssen: ‘strijden om punten hier te houden’

Vitesse treedt zondagmiddag aan tegen koploper PSV. In een uitverkocht GelreDome klinkt om 16.45 uur het eerste fluitsignaal. Vitesse TV kijkt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en aanvaller Bryan Linssen vooruit op het duel.
De geel-zwarten stapten dinsdagavond met een gelijkspel van het veld af. Op eigen veld knokte de equipe van hoofdtrainer Leonid Slutskiy zich in de tweede helft knap terug in de wedstrijd. Dankzij doelpunten van Matúš Bero en Thomas Buitink hield Vitesse uiteindelijk één punt over aan de thuiswedstrijd met de Alkmaarders. Linssen bekeek het duel vanaf de tribune wegens een blessure. “De eerste helft liep het niet, we speelden met weinig energie. Gelukkig werd het in de tweede helft omgezet. Toen zag ik een levendig Vitesse, dat speelde met flair en bravoure. Als we op die manier voetballen kunnen we het PSV lastig maken, dan zijn we in staat om van iedereen te winnen.”

Mooie krachtmeting
Na de overwinning van de Eindhovenaren thuis tegen PEC Zwolle voeren ze de ranglijst in de Eredivisie weer aan. “Het is een sterke tegenstander, die niet voor niets eerste staat in de competitie. Ik hoop op een gelijkwaardige wedstrijd en dat we het niveau van de tweede helft tegen AZ kunnen vasthouden”, aldus Slutskiy. De hoofdtrainer van Vitesse is niet van plan om met zijn ploeg gegroepeerd te gaan verdedigen tegen PSV: “We hebben moeite om de nul te houden, dat is een hele uitdaging voor ons. We moeten ons daarom focussen op het scoren en de zwaktes van de tegenpartij benutten.” 

Gevaarlijke voorhoede
Met Luuk de Jong heeft PSV de huidige topscorer van de competitie in haar gelederen en op de vleugels lopen ook twee spelers met scorend vermogen. De driekoppige-aanvalslinie van hoofdtrainer Mark van Bommel is al goed voor 51 doelpunten in competitieverband. “Ze hebben topspelers in de voorhoede. Luuk de Jong is ijzersterk in de lucht en met Hirving Lozano en Steven Bergwijn hebben ze twee spelers die gevaarlijk zijn met ruimte voor zich”, zegt Slutskiy. Linssen spreekt vertrouwen uit richting aankomende wedstrijd: “We kunnen het alle teams moeilijk maken. Vooral met een uitverkocht huis en de supporters achter ons ben ik ervan overtuigd dat we een goed resultaat kunnen boeken.”

Scherp tot het einde
Dit seizoen wist PSV vaak vlak voor tijd een doelpunt te maken wat ze veelvuldig punten opleverde. De Arnhemmers ligt de slotfase wat minder, want ze kregen juist al een aantal keer voor het laatste fluitsignaal een tegentreffer te verwerken. Linssen denkt er het zijne over: “We moeten zorgen dat we voor het einde met twee doelpunten voorstaan, dan mogen zij er wat mij betreft eentje op het einde maken”, lacht hij. De aanvaller denkt op tijd te zijn hersteld van zijn blessure. “Vandaag train ik met de groep mee, zondag ben ik van de partij.”
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: