22 april 2019 In de media

Linssen: ‘Je krijgt altijd mogelijkheden’

Vitesse neemt het dinsdagavond op vs Ajax. De Amsterdammers zijn volop verwikkeld in de strijd om het landskampioenschap, terwijl Vitesse knokt voor een plek in de play-offs.
Hoofdtrainer Leonid Slutskiy: “We moeten goed voor de dag komen en ons maximale niveau halen, dan liggen er kansen.”

Afgelopen weekend werd met 4-1 gewonnen van PEC Zwolle. Bryan Linssen was de gevierde man met een hattrick: “We hadden een zege nodig en natuurlijk is het lekker als ik dan een hattrick maak. Ik heb er even van genoten, maar ik ben blij dat we dinsdag al weer aan de bak mogen.” Toch was niet alles rozengeur en mannenschijn afgelopen weekend. Alexander Büttner is voor drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk geschorst na zijn rode kaart. En Kara, die tot zijn blessure alle minuten in de Eredivisie speelde dit seizoen, is enkele weken uitgeschakeld met een hamstringblessure. Naast Büttner en Kara zijn Charly Musonda en Hilary Gong de andere afwezigen.

Eerder dit seizoen verloor Vitesse van Ajax. In eigen huis, nota bene de enige verliespartij in Arnhem dit seizoen, werd het 0-4 voor de Amsterdammers. Linssen: “We willen altijd punten halen, dus nu ook. Je bent in een wedstrijd nooit kansloos en je krijgt altijd wel mogelijkheden. Alleen zullen dat er tegen een ploeg als Ajax minder zijn en moeten we daar zorgvuldig mee omgaan.” Ook Slutskiy kijkt hoopvol vooruit op het treffen met de titelkandidaat: “Ajax kan in de race om de titel niks meer laten liggen. Wij hebben een hoog niveau laten zien in de wedstrijden tegen PSV, Feyenoord en AZ. Ajax wordt voor ons de volgende test. Ook in onze verloren thuiswedstrijd kregen we de kansen. We moeten goed voor de dag komen en ons maximale niveau halen, dan liggen er kansen.”

Enkele weken geleden schopte Vitesse met het gelijkspel vs PSV (3-3) de titelrace door de war. Volgens de hoofdtrainer en topscorer speelt dat niet mee. Linssen: “We moeten voor onszelf winnen. We willen de play-offs halen en moeten onze plicht doen. Maar natuurlijk zal Nederland over deze wedstrijd gaan praten.” Ook Slutskiy kijkt liever naar zijn eigen team: “We hebben PSV een pas op de plaats laten maken, dus we hebben laten zien dat we het kunnen. Wie weet lukt dat tegen Ajax weer, waarom niet. Maar we moeten op de juiste manier spelen en het beste uit onszelf halen.”
 

VitesseTV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: