8 augustus 2024 In de media

Loek Postma zevende versterking Vitesse

De hele voorbereiding maakte Loek Postma al deel uit van de selectie van John van den Brom. Nu is Postma de zevende versterking in twee dagen. Postma tekent voor minimaal twee seizoenen bij Vitesse.

Postma kwam op elfjarige leeftijd terecht in de Academie van AZ. Het talent doorliep de hele jeugdopleiding van de Alkmaarders en wist zijn debuut in het betaalde voetbal te maken voor de beloften. Bij Jong AZ speelde de verdediger vijftig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, maar tot een stap naar het eerste kwam het nooit. Met de nodige ervaring op het tweede niveau vertrok hij afgelopen zomer transfervrij uit Alkmaar. De afgelopen weken trainde het talent mee met de ploeg van John van den Brom. Postma liet zichzelf zien en maakte de technische staf enthousiast over zijn kunnen.

Het 21-jarige talent tekent in Arnhem een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Postma is blij met het vertrouwen dat hij krijgt vanuit de club. “Vanaf het eerste moment voel ik mij welkom bij de club. Ik ben blij dat ik deze mooie stap kan maken. Ik heb bij AZ mooie jaren gehad, maar was toe aan een nieuwe uitdaging. Bij Vitesse hoop ik snel een vaste waarde te worden. Het gevoel is in ieder geval goed. Ik heb een goede voorbereiding gedraaid. Het is heerlijk dat we morgen eindelijk van start kunnen gaan. Op naar een sfeervol GelreDome. Ik kan niet wachten”, aldus een gemotiveerde Postma.

Theo Janssen is blij met de aanstelling van de jonge verdediger. “We hebben Postma in de voorbereiding de kans gegeven en hij heeft zichzelf goed laten zien. Zijn ervaring op jonge leeftijd in de Keuken Kampioen Divisie is erg fijn. Op zijn leeftijd kan hij samen met de club een mooie ontwikkeling doormaken. Postma heeft laten zien dat hij talent heeft en verdedigend zijn mannetje staat. Nu is het aan hem om het tijdens de wedstrijden te laten zien”, concludeert Janssen.

Vitesse wenst Postma veel succes en bovenal plezier in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: