24 augustus 2021 In de media

Loïs Openda wil met zijn ploeggenoten Vitesse-historie schrijven

Vitesse-historie schrijven

Door het spectaculaire gelijkspel (3-3) tijdens de uitwedstrijd, behoudt Vitesse donderdag een goede kans om zich in eigen stadion GelreDome en gesteund door de Vitesse-supporters te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Conference League. Slagen de Arnhemmers daarin, dan Is het voor het eerst in de historie dat de Arnhemmers de Europese voorronden overleven en de groepsfase bereiken. In 2018 speelde Vitesse al eerder zes wedstrijden in de EL groepsfase, maar werd rechtstreeks toegelaten door de KNVB-beker in 2017 te winnen.
Loïs Openda is er dus op gebrand om tegen zijn landgenoten voor eeuwig in de boeken te gaan. “Het is altijd mooi als je als voetballer historie kunt schrijven”, zegt Openda. Donderdag is er dus die uitgelezen kans tegen een bij vlagen kwetsbaar Anderlecht, zo bleek in de uitwedstrijd. “Het is ook een goede kans om in Europa te laten zien wat we kunnen. We hebben vorig seizoen zo’n mooi jaar gehad. Nu moeten we onszelf laten zien op een groter podium. Daarvoor zullen we top moeten zijn.”

Openda zal met Nikolai Baden Frederiksen het aanvalsduo vormen. “Ik ben sneller. Het is altijd handig om één snelle aanvaller te hebben, die voor gevaar zorgt. Er is dus een belangrijke rol voor mij weggelegd.”

‘Bij Vitesse heeft iedereen vertrouwen in mij’

Lois Openda heeft het naar zijn zin in Arnhem en koos bewust voor het verlengen van zijn huurovereenkomst. “Het was ook een optie om bij Brugge te blijven, of naar een andere club te gaan, maar ik voel mij hier heel goed. Bij Brugge had ik waarschijnlijk veel op de tribune, of de bank gezeten. Bij een andere club had ik me weer moeten bewijzen. Bij Vitesse heeft iedereen vertrouwen in mij en ik weet dat ik hier veel speel.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: