15 januari 2011 In de media

Lopez: ‘Vitesse is een nieuwe kans voor mij’

Jordi Lopez heeft vrijdagavond in Belek een contract getekend bij Vitesse. De middenvelder, die overkomt van Swansea City, is blij met de kans die de Arnhemse club hem geeft. ,,Ik zat bij Swansea op een dood spoor. Vitesse biedt mij een kans en ik ben de club daar dankbaar voor.”

Lopez trainde zaterdag voor het eerst mee met zijn nieuwe club. De Spanjaard werkte met assistent-trainer Albert Capellas in de jeugd van FC Barcelona. ,,Ik heb daar tien jaar gespeeld, Albert was jeugdtrainer. Hij belde mij op, vroeg of ik beschikbaar was en legde uit hoe Vitesse wil gaan spelen. Ik denk dat ik goed in de plannen van de technische leiding pas.”

In de jeugd van FC Barcelona speelde Lopez samen met Haruna Babangida, die momenteel op proef is bij Vitesse. Babangida vliegt zondag naar zijn familie in Barcelona. Of hij zich later in de week bij de selectie in Arnhem voegt, is nog onbekend. Lopez vliegt zondag met Vitesse naar Arnhem, waar hij een appartement betrekt.

De 29-jarige Catalaan bewaart zijn beste herinneringen tot dusver aan zijn periode bij Sevilla. Met die club veroverde hij in 2006 de UEFA Cup. Lopez speelde daarnaast in eigen land voor RCD Mallorca en Real Madrid. Ook bij laatstgenoemde topclub kwam hij amper aan spelen toe.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: