3 maart 2014 In de media

Lucas Piazon voelt zich geslachtofferd door Peter Bosz

Voor Vitesse-topscorer Lucas Piazon dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. In de thuiswedstrijd tegen Roda JC (3-0 zege) zaterdag kreeg de Bra­ziliaan voor het eerst sinds de ne­derlaag bij FC Twente half februa­ri weer speelminuten.
„Ik mocht invallen toen de wedstrijd al be­slist was. Ik zal mij moeten terug knokken in het team. Ik heb mijn best gedaan”, meldde de huurling van Chelsea.

Piazon, net 20 jaar, kende een uit­stekende start bij Vitesse afgelo­pen zomer. Hij was misschien wel de beste speler in de eredivi­sie, nu vertolkt hij een bijrol en dat is moeilijk, zo geeft hij toe.

„Het is best lastig. Al mijn vrien­den zijn vertrokken. Ik ging veel om met Jonathan Reis (terug naar Brazilië, red.), Alex en An­derson (Botafogo, red.), Cristian Cuevas (FC Eindhoven, red.) en Francisco Junior (Stromsgodset, red.). Ik ben nu alleen, gelukkig woont mijn vader nog bij mij in Arnhem. Ik denk niet dat het ver­trek van mijn vrienden van in­vloed is op mijn spel. Zo ver wil ik niet gaan.”

Piazon speelde tegen Roda JC ruim een half uur, hij viel in voor Zakaria Labyad, die links op het middenveld zijn acties maak­te. Piazon voelt zich geslachtof­ferd. „Iemand moet de schuld krijgen voor de slechte reeks, toch? Dat ben ik blijkbaar, ik ben de enige die uit het team is ver­dwenen. Geen probleem, ik res­pecteer de beslissing van de coach. Hij draait al heel wat jaar­tjes mee in het voetbal, weet er meer van dan ik. Hij heeft meer opties en dat snap ik ook wel.

Voor het duel met RKC nam hij mij apart en vertelde dat ik op de bank zat. Dan moet je even slik­ken. Ik train nu net zo hard als voor de winter, toen alles goed ging. Maar ik kan niet altijd goed spelen. Ik houd vertrouwen. Vroeg of laat kom ik terug. Ik ben het voetballen niet verleerd.”

Het carnaval vieren ook niet. Pia­zon is deze dagen in Tilburg. „Ik heb twee kostuums gekocht, een hippie-pak en een zak patat. Bru­no Andrade (Willem II, red.) is ja­rig, dat is een goede vriend van mij. We vieren zijn verjaardag in Tilburg. Ik heb nog nooit carna­val gevierd in Nederland, ik ben erg benieuwd.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: