4 april 2015 In de media

Ludieke actie boven GelreDome

Het kampioenschap in de tweede divisie van het Nederlandse betaalde voetbal werd zaterdag in Nijmegen gevierd.
De fans uit Nijmegen kopieerden een Arnhemse ludieke actie van een aantal jaren geleden toen de Vitesse een vliegtuigje tijdens de Vierdaagse boven Nijmegen liet vliegen met een uitnodiging een seizoenskaart in Arnhem te nemen.

Zaterdag lieten de Nijmeegse fans op soortgelijke wijze de toeschouwers in GelreDome tijdens de wedstrijd Vitesse – FC Groningen weten dat de club aan de andere kant van de Waal, na een jaar acteren in de kelder van het Nederlandse betaalde voetbal, weer terug is op het hoogste niveau.
 

Minutenlang cirkelde er een vliegtuigje boven het stadion GelreDome. Achter het vliegtuig hing een spandoek met de tekst 'We're back, see you soon'.

Vitesse-aanvoerder Guram Kashia kijkt uit naar de Gelderse derby's. 'Ik hou niet van ze, maar ik hou er wel van om tegen ze te spelen. Want het zijn altijd emotionele wedstrijden. Een vol stadion, veel passie. Ik vind het geweldig om dat soort wedstrijden te spelen. Ik heb goede herinneringen aan deze confrontaties.'

De politiek in de hoofdstad van Gelderland kan ook niet wachten tot het komende seizoen. De Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink helpt Nijmegen om de promotie in het juiste perspectief te zien.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: