8 april 2021 In de media

Maak kennis met Raymond Klaassen, SV-bestuurslid Rollerside en de Activiteitencommissie

De komende weken willen wij jullie kennis laten maken met de bestuursleden van de Supportersvereniging Vitesse.

Dit keer: Raymond Klaassen: bestuurlijk verantwoordelijk voor de Rollerside en de Activiteitencommissie

Wie ben je?

Ik ben Raymond Klaassen 37 jaar en een geboren en getogen Arnhemmer. Door mijn lichamelijke beperking heb ik zelf nooit kunnen voetballen. Het zijn van een fanatieke voetbalsupporter heeft gelukkig nooit in de weg gestaan. Het kijken een voetbalwedstrijd in het stadion, heeft voor mij, naast de passie voor Vitesse, altijd dat stukje ingevuld van iets dat ik miste.

Wat bindt jou met Vitesse en sinds wanneer?

Een aantal buren die altijd naar Vitesse gingen hebben mij uitgenodigd eens mee te gaan. Een aantal van hen, zat in een scootmobiel waardoor we altijd in een soort colonne naar GelreDome reden. Ik heb mijzelf toen graag bij deze “colonne” aangesloten. Sinds het seizoen 2007/2008 ben ik seizoenkaarthouder op de Rollerside, waar ik tot voor kort altijd met mijn vader de thuiswedstrijden van Vitesse bezocht.

Waarom de SV en wat is je functie/rol?

Toen ik na afloop van de thuiswedstrijden steeds meer in het Supportershome kwam, voor een drankje en een praatje over de wedstrijd, had ik al snel de behoefte iets meer te willen betekenen voor mijn mede-supporters. Sinds 2009 ben ik als vrijwilliger betrokken bij de SV. In 2015 ben ik actief bestuurslid geworden waarbij ik de Rollersidecommissie vertegenwoordig. Arnhem is vanuit de historie een stad met veel inwoners met een beperking. Dit zien we ook terug tijdens de thuiswedstrijden van Vitesse. De gehele zijlijn aan de Oost-zijde is gereserveerd voor de “Rollers”, en een gedeelte van de tribune voor de mindervaliden. Iets waar ik trots op ben en binnen de SV, in alles wordt uitgedragen. Van het organiseren van uitwedstrijden voor mindervaliden, iets wat in Nederland een unicum is, tot de toegankelijkheid van ons Supportershome.

Naast de Rollerside ben ik sinds twee seizoenen bestuurlijk verantwoordelijk voor de Activiteitencommissie. Het organiseren van activiteiten voor supporters in corona-tijd is een lastige klus. Hoe blijf je zichtbaar op dit vlak in tijden van social-distance?. De SV heeft hierin een mooie modus kunnen vinden door het organiseren van een drietal succesvolle online pub quizzen. In de komende tijd zullen er meerdere gaan volgen, waarbij ik natuurlijk hoop elkaar weer zo snel mogelijk fysiek te kunnen ontmoeten.

Wat wil je bijdragen?

Kijkend naar de afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt aan het mindervaliden beleid binnen de SV. Door mijn voorgangers en samen met mijn commissie proberen wij dit beleid op pijl te houden en waar mogelijk uit te breiden. In Nederland lopen wij hierin voorop en zijn wij voor vele clubs een voorbeeld. Ik hoop dit werk voor een leuke groep mede-supporters vanuit een leuke en diverse groep medebestuurders nog lang te mogen doen.

Lid worden van de SV? Meld je dan hier aan!

Raymond Klaassen tijdens een wedstrijd van Vitesse in het GelreDome

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: