19 april 2021 In de media

Maandagochtend 19-4-2021. Van de voorzitter van de SV….

Van de voorzitter

Maandagochtend 19-4-2021, tijd om de dag op te starten en naar het werk te gaan. Het is een normale maandagochtend, maar toch voelt het niet zo. Ja, tuurlijk vind ik het jammer dat we niet hebben gewonnen gisteren, maar ik merk ook, dat ik er niet zo ziek van ben, zoals ik dat wel eens kan zijn na een verloren wedstrijd. Nee, ergens heb ik zelfs een klein glimlachje op mijn gezicht, eentje die ontstaat door een gevoel van trots…. trots? Ja, trots en weet je op wie? Nou, hier een kleine opsomming:

 • Trots op de spelers dat ze ons tot aan de finale van de beker hebben gebracht!
 • Trots op de technische staf, met wat ze dit seizoen neerzetten, zonder investeringen in spelers en Vitesse weer een smoel hebben gegeven!
 • Trots op de directie van Vitesse, die de laatste weken heel nadrukkelijk de samenwerking met de supporters heeft opgezocht en ook de binding tussen supporters en de spelers heeft aangehaald!
 • Trots op Vak112 met een ongekend succesvolle actie met “Heel de stad Geel en Zwart”!
 • Trots op alle fanatieke groepen verenigd onder Ultras Arnhem, die een reeks van sfeeracties heeft neergezet die het land en de wereld over gingen!
 • Trots op alle supporters die weken keihard gewerkt hebben aan het doek van 100 x 10 meter dat in de Kuip lag (en die vandaag na 2 dagen opbouwen weer gaan afbouwen in de Kuip)
 • Trots op alle ondernemers die gezamenlijk de stad geel zwart hebben laten kleuren met alle banners en vlaggen!
 • Trots op alle papa’s mama’s en kinderen die naar Gelredome zijn gekomen om hun helden uit te zwaaien!
 • Trots op Gemeente en politie die ondanks Corona en alle beperkende maatregelen, de samenwerking met supporters hebben gezocht om te kijken wat wél kon!
 • Trots op alle Arnhemmers, Gelderlanders en overige supporters die hun huizen geel zwart hebben versierd!
 • Trots op iedereen die ik vergeten ben, die bij heeft gedragen aan dit bijzondere, maar onvergetelijke geelzwarte feestje!

We hebben dan geen beker in ons prijzenkastje mogen bijzetten, maar wat wij wel hebben gewonnen is misschien voor nu en de toekomst wel meer waard dan dat. Wij staan weer op de kaart! Wij hebben laten zien dat Vitesse leeft als nooit tevoren! Dat we op alle niveaus kunnen samenwerken en dat Vitesse verbindt en enorm belangrijk is voor de ziel van de stad, de regio en haar bevolking. Ik zie mensen weer met trots de clubkleuren dragen en voel dat er iets veranderd is. Hier kunnen we met zijn allen op door bouwen. Ik kan niet wachten totdat we weer naar het stadion kunnen, genieten van awaydays met volle uitvakken, Europese uitjes gaan vieren en misschien pakken we ooit nog een keer weer een prijs… TROTS is het woord….

Roderik van Veelen

Voorzitter SV Vitesse

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: