16 januari 2016 In de media

Maas leidt club aan de Rijn

Tussen alle school drukte door is er nog genoeg tijd over om me druk te maken om de belangrijkste bijzaak van het leven; voetbal.
Zo was het best een heftig weekje, als je Vitesse-supporter bent in ieder geval.

Zoals veel mensen zullen weten is Peter Bosz opgestapt bij Vitesse. Het kwam nogal onverwachts. Naar mijn idee voor iedereen. Gelukkig hield de club zich rustig, of zoals de immer positieve Stef de Bont zei: “de keuze voor Rob Maas brengt rust bij Vitesse”. Volgens mij was Stef echter de enige die in paniek was.

Vanuit de club kwamen meteen berichten dat de technische staf prima in elkaar zit en dat er genoeg tijd is om te kijken naar alle mogelijkheden.

Uiteindelijk is de enige juiste keuze gemaakt: Rob Maas is, in ieder geval tot het einde van het seizoen, de hoofdtrainer van Vitesse. We hebben de Eindhovenaar al eens als eindverantwoordelijke langs het veld zien staan. Toen Peter Bosz ‘die schijtbakken’ eens even goed de waarheid had gezegd. Hierdoor mocht Peter op de tribune plaatsnemen en had hij voor deze, voor hem niet zo speciale gelegenheid, een ludieke muts opgedaan.

Tegen PEC Zwolle ging het onder leiding van Maas prima met de geel-zwarten. Door een 1-5 overwinning konden we voldaan terug naar Arnhem. Maas komt over als een rustige en realistische man. Heel anders dan Peter Bosz, die sommige mensen nog wel eens op hun zenuwen kon werken. Wat ik soms best begrijp.

Wat niet heel anders zal zijn is wat er binnen de club gebeurt. Onder andere Peter Bosz heeft iets neergezet in Arnhem en daar zal niet veel aan veranderen verwacht ik. We kunnen waarschijnlijk blijven genieten van aantrekkelijk voetbal, of in ieder geval de intentie om aantrekkelijk voetbal te spelen.

Hollywood aan de Rijn is bijna een soort Pop-up-Theater aan de Rijn. Er gebeurt wel wat maar het zijn niet meer zulke gekke dingen als het Hollywood tijdperk. En er zijn zelfs periodes dat het zowaar rustig is in Arnhem. Nu maar hopen dat De Wereld Draait Door hier geen hoogte van krijgt.
 

RobDeHaanBlog / Foto’s SV

Hoofdsponsor: