16 april 2016 In de media

Maas: ‘Onterechte strafschop beslissend moment in wedstrijd’

Vitesse-trainer Rob Maas was zaterdag trots op het spel van zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1), maar hij baalde van de gelijkmaker van de bezoekers.
,,Het was geen strafschop’’, oordeelde Maas. ,,Yeini ging het duel in en de bal viel op zijn arm. Daar zat geen enkele opzet bij. Maar het gaat mij nog meer om het moment daarvoor, waaruit de vrije trap ontstaat. Marvelous Nakamba tikt de bal voor de voeten van Weghorst weg, waardoor wij via Milot Rashica kunnen counteren. Dat was geen overtreding.

Maas zag zijn ploeg een moeizame eerste helft spelen, maar daarna brak de wedstrijd open en ontstond een fantastisch voetbalgevecht. ,,In de eerste helft zat de wedstrijd op slot’’, analyseerde Maas. ,,De tweede helft was een achtbaan, waarin het alle kanten op kon gaan. Ik heb de ploeg een groot compliment gegeven voor de manier waarop we hebben gestreden en geprobeerd hebben te winnen.