18 maart 2014 In de media

Macron nieuwe kledingsponsor Vitesse

Macron is vanaf volgend seizoen de nieuwe kledingsponsor van Vitesse. Het Italiaanse sportkledingmerk en Vitesse tekenen een overeenkomst voor vijf seizoenen.
Daarmee wordt het de langstlopende kledingsponsor samenwerking in de historie van de Arnhemse club. Het tenue voor volgend seizoen wordt door Macron speciaal voor Vitesse ontworpen. 

Commercieel directeur van Vitesse, Peter Gansler: "We zijn verheugd met de meerjarige samenwerking. Macron staat bekend als een kwalitatief hoogwaardig merk. Dankzij samenwerkingen met clubs zoals Aston Villa FC, SSC Napoli en Crystal Palace FC, is Macron een bekende en erkende partij in de voetbalwereld."

"Zowel het Stichtingsbestuur als de Supportersvereniging worden betrokken bij het ontwerp van het nieuwe shirt. De nieuwe thuis- en uitshirts worden in de zomerperiode gepresenteerd", aldus Gansler.

Gianluca Pavanello, CEO Macron: "We zijn trots op de aanstaande samenwerking met Vitesse. Het is een club met een geweldige historie. We trekken samen intensief op om een unieke collectie te presenteren. De nieuwe shirts krijgen een duidelijke verwijzing naar Arnhem, waarvan we denken dat alle supporters dat enorm gaan waarderen. Met dit partnership laten we andermaal zien een grote kledingpartner te zijn in de Europese sportwereld."

Stef ten Thij, voorzitter van de Supportersvereniging: "Als Supportersvereniging vinden we het prettig om betrokken te worden in allerlei processen die gaande zijn binnen Vitesse. Helemaal als het gaat om essentiële waarden en uitingen van de club zoals het ontwerp van het tenue. We zien graag ruimte voor onze traditie, strepen en kleuren die terugkomen in het nieuwe tenue. Dat geldt voor zowel het thuis- als uittenue."

Ook het Stichtingsbestuur was nauw betrokken bij het proces. Voorzitter Kees Bakker: "Wij waarderen de gang van zaken in het proces. Het Stichtingsbestuur is benaderd om mee te denken over de uitgangspunten voor het ontwerp. Samen met verschillende stakeholders zien we toe op de herkenbaarheid van het nieuwe shirt en de historie van Vitesse. Met het nieuwe tenue wordt de identiteit van Vitesse gewaarborgd."
 

Over Macron
Macron is een Italiaans bedrijf, gevestigd in Bologna, dat wordt gezien als één van de Europese marktleiders in de productie van unieke, op maat gemaakte sportkleding. Macron is actief in drie grote deelmarkten: 

1) Teamwear: kleding en accessoires voor professionele teams en amateurverenigingen. 
2) Merchandising: officiële team merchandise, vrijetijdskleding en accessoires voor supporters van clubs waar Macron een samenwerking mee heeft.
3) Vrijetijdskleding: sportieve vrijetijdskleding voor iedereen die graag in Macron-kleding loopt, ook buiten het veld. 

Het succes van Macron komt voort uit de kwalitatief hoogwaardige producten, de hoge mate van service en de mogelijkheid om specifieke wensen van atleten te verwerken in eigentijdse producten.
 

Vitesse

Hoofdsponsor: