29 januari 2010 In de media

Mads Junker is weer opgebloeid bij Roda JC

‘Er wordt bij Vitesse onrust gecreëerd door met name de jongeren’

De spits die wordt gehuurd van Vitesse had in Arnhem geen uitzicht meer op een basisplaats en besloot om elders zijn geluk te gaan beproeven. Bij Roda JC is hij met negen doelpunten clubtopscorer en een zeer belangrijke pion binnen het elftal van trainer Harm van Veldhoven.

"Bij Vitesse is er altijd wel wat aan de hand, in ieder geval nooit rust", vertelt Junker aan Voetbalzone.nl. "Ze hebben niet voor niks de bijnaam FC Hollywood aan de Rijn. Ik vind het niet erg dat een club leeft of in de media komt, maar de publiciteit bij Vitesse is meestal negatief. Dat komt ook omdat de spelersgroep niet goed in elkaar steekt. Er wordt onrust gecreëerd door met name de jonge spelers. Ze hebben vaak geen respect voor de oudere spelers. Dat komt omdat ze doorgaans te snel belangrijk worden gemaakt. Er moet wel een natuurlijke hiërarchie zijn."

"In Engeland heerst dat heel erg", vervolgt de Deen. "Daar poetsen de jonge jongens nog de schoenen van de oudere spelers. Dat hoeft van mij ook weer niet, maar jongens als Ibrahim Afellay luisteren altijd naar oudere spelers. Ook al zijn ze al snel van onschatbare waarde. Kijk ook naar een speler als Cesc Fàbregas. Die loopt ook niet naast zijn schoenen. Respect voor een ander is de basis om zelf succes te hebben."

Junker kijkt wel met een goed gevoel terug op zijn periode bij Vitesse. "Evengoed kijk ik met veel plezier terug op mijn periode bij Vitesse, maar mijn prestaties waren veel te wisselvallig als spits", oordeelt de aanvaller. "Met Danko Lazovic vormde ik onder Aad de Mos een goed koppel. Ik speelde in dienst van Danko die toen negentien doelpunten scoorde. Ik ben daardoor wel een hardere werker geworden en meer in dienst van het elftal gaan spelen. In Denemarken was ik echt een spits die negentig minuten lang op een doelpunt loerde. Ik heb weliswaar niet veel gescoord bij Vitesse, maar ben wel tweeënhalf jaar lang basisspeler geweest en was één van de publiekslievelingen. Dan doe je toch iets goed."

Lees het complete interview zaterdag op Voetbalzone.nl

Voetbalzone

Hoofdsponsor: