17 april 2010 In de media

Mads Junker keert terug als topscorer

Aanvaller van Roda JC speelt morgen tegen zijn oude club
Mads Junker heeft in zijn eerste seizoen bij Roda JC al vaker gescoord dan in zijn vier jaren bij Vitesse. Het heeft hem een vat bier en de naam neusje opgeleverd.

Morgen keert Mads Jun­ker terug in GelreDo­me, wanneer hij met Roda JC op bezoek gaat bij Vitesse. „Ik verheug me er­op weer in Arnhem terug te ke­ren”, zegt de 28- jarige Deen, die in Limburg opvallende cijfers bij el­kaar voetbalt. Achttien keer scoor­de Junker al in de competitie, dat is een keer meer dan in de vier sei­zoenen die bij Vitesse doorbracht.
„Ik heb bij Vitesse voldoende wed­strijden gespeeld en kan dus niet zeggen dat ik er geen kans heb ge­had”, aldus Junker. „ Alleen gaat dit seizoen zo’n beetje elke bal er­in die voor mijn voeten valt.”

Junker stapte in de voorbije zo­mer over van Vitesse naar Roda JC. Op de Open Dag in Kerkrade, aan het begin van dit seizoen, daagde een aantal supporters de nieuwkomer uit. Een totaal van vijftien doelpunten zou hem een vat bier opleveren, bij een slechter resultaat moest Junker de fans trakteren op een fust. „ Ik besefte zelf ook wel dat het eigenlijk niet haalbaar was. Maar ik dacht bij mezelf: ‘doe maar gewoon mee’.”

Die weddenschap heeft hij gewon­nen. De teller staat inmiddels zelfs al op 18 treffers. „Het waren voor een groot deel makkelijke doelpun­ten”, erkent Junker. „Maar het is wel een kwaliteit om steeds op de goede plaats te staan. Als je acht­tien keer scoort, is het geen toeval meer.”
Zijn ploeggenoten Willem Jans­sen en Ruud Vormer hebben hem de bijnaam neusje gegeven, vanwe­ge zijn goede gevoel voor positie.

En deze week zette Junker zijn handtekening onder een nieuwe, tweejarige verbintenis met Roda JC. „Mijn doelstelling was om con­tractverlenging af te dwingen en dat is hierbij gelukt”, aldus Junker. „Ik speel de komende twee jaren heel graag voor Roda JC en daarna keer ik hopelijk terug naar Dene­marken.”

Daarnaast hoopt Junker nog stiekem op een uitnodiging voor het WK van deze zomer. „In Denemar­ken wordt de Nederlandse compe­titie gevolgd. Ik merk dat daar meer aandacht voor me is. De laat­ste keer zat ik niet bij de selectie, ik heb nog enkele mannen voor me staan en er is nooit contact ge­weest. Toch blijf ik er stiekem op hopen.
Een spits wordt nu een­maal afgerekend op zijn doelpun­ten. Wat dat betreft heb ik een mooi visitekaartje afgegeven. Als al­les mee zit, kan ik komende zomer hopelijk mee naar Zuid-Afrika.”

En dat, terwijl hij al lang en breed een zomervakantie heeft geboekt.
„ Zo snel kan het gaan. Vorig jaar zat ik bij Vitesse op de tribune, nu sta ik in de schaduw van het WK.
Alleen vindt Paul Verhaegh het minder leuk”, doelt Junker op zijn goede vriend, met wie hij jaren­lang optrok bij Vitesse. „ Ik heb met hem de zomervakantie ge­pland, hij wordt dus knap zenuw­achtig.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: