13 augustus 2015 In de media

Maikel van der Werff heeft goed gevoel bij Vitesse

Voor Vitesse is het seizoen 2015-2016 met een kleine domper gestart. Na vorig seizoen uiteindelijk toch nog Europees voetbal te hebben gehaald, eindigde het avontuur al in de eerste ronde.
Hoewel de ambitie was om zo lang mogelijk een rol te kunnen spelen in het Europa League toernooi, was de uitschakeling door het Southampton van trainer Ronald Koeman geen schande. De Engelse subtopper was nog een maatje te groot voor het elftal van trainer Peter Bosz. Dat vond Maikel van der Werff ook. De verdediger werd al in een vroeg stadium overgenomen van PEC Zwolle en moet samen met aanvoerder Guram Kashia het hart van de Arnhemse verdediging gaan vormen.

Na het aantrekken van de robuuste verdediger vond er nog een ware exodus plaats binnen de selectie. Gewaardeerde en bovenal geroutineerde krachten als Davey Pröpper, Marko Vejinovic en Jan Arie van der Heijden verlieten de club. De nieuwe vervangers waren veelal talentvolle jongelingen zoals onder andere Isaiah Brown (18), Nathan de Souza (19), Dominic Solanke (17), Lewis Baker(23), Danilo Pantic (18) en Milot Rashica (19). ,,We hebben een prima selectie met veel talent. Ik heb daar een goed gevoel bij", aldus Van der Werff na afloop van het duel met Southampton. ,,Dat hebben we bij vlagen ook laten zien. We hebben goed partij geboden en ze het toch aardig lastig gemaakt."

Fantastisch publiek
Ook Van der Werff had het lastig. In het hart van de Arnhemse verdediging was het zijn taak om Graziano Pellè het scoren te beletten. Als dan uitgerekend de Italiaanse spits al na vier minuten de openingstreffer voor zijn rekening neemt en alle Arnhemse illusies aan diggelen schiet, moet je sterk in je schoenen staan om je daarvan adequaat te herstellen. Dat deed van der Werff echter met verve.

,,Pellé is een slimme jongen en fysiek sterk. Toch had hij destijds bij Feyenoord nooit tegen mij gescoord. Aan dit doelpunt kon ik weinig doen, want hij kreeg de bal uit de kluts, maar schoot hem natuurlijk wel goed binnen. Ondanks die domper hebben we vervolgens goed gespeeld. Dat waren we tegenover ons fantastische publiek ook verplicht."
  
Belangrijk zijn
In de jonge ploeg werpt de in Hoorn geboren centrale verdediger zich naast aanvoerder Kashia op als leider. Hij coacht veel ('dat gebeurt in het Engels, maar dat gaat mij goed af') en stuurt waar nodig, de jonge talenten. ,,Ik probeer van achteruit de boel goed neer te zetten, door veel te praten en te sturen. Dat is mijn taak, daarvoor ben ik gehaald. Mijn doel is hier veel te gaan spelen en belangrijk te zijn voor het team en voor de club. Ik heb dan ook niet getwijfeld toen de club mij benaderde. Het is zeker sportief gezien voor mij een stap vooruit en acht ik de kans om prijzen te gaan pakken groot. Ik heb er een goed gevoel bij."

Helaas voor van der Werff kon hij dat goede gevoel niet doorzetten in de competitieopening tegen Willem II. Een bovenbeenblessure, opgelopen tegen Southampton, hield hem aan de kant. Het duel in Tilburg eindigde zondag met 1-1.
 

HoogenLaag / Foto’s SV

Hoofdsponsor: