29 maart 2010 In de media

Makaay moet kiezen tussen stoppen en Vitesse

Feyenoords technisch directeur Leo Beenhakker liet afgelopen week nog maar eens weten dat hij ervan uit gaat dat Roy Makaay (foto) komende zomer uit Rotterdam-Zuid vertrekt. Vitesse-trainer Theo Bos zei zondagavond opnieuw dat hij de spits naar Arnhem hoopt te halen.

’Ik heb nog met hem gevoetbald. Díe Roy Makaay zou ik graag zien terugkeren bij Vitesse,’ zei Bos in het televisieprogramma Studio Voetbal. ’We hebben met elkaar gesproken en Roy heeft laten weten dat hij na Feyenoord in Nederland maar voor één club wil spelen. Dat is Vitesse.’ De verwachting is dat de Arnhemse club later dit seizoen de onderhandelingen opent.

Aanvoer
Het is de vraag of Makaay, die met zijn 35 jaar op leeftijd raakt, bij Vitesse nog tot prestaties kan komen. ‘Das Phantom’ is een type spits dat afhankelijk is van een goede aanvoer. Die laat bij Feyenoord vaak al te wensen over, laat staan bij Vitesse.

NUsport legde haar bezoekers daarom de stelling voor dat Makaay er verstandig aan doet na dit seizoen te stoppen als profvoetballer. De meningen onder de 13365 stemmers op poll, blijken verdeeld. Liefst 49,3 procent van de mensen denkt dat het beste er af is bij de spits en beantwoordde de stelling met ‘ja’.

Vitesse
Toch heeft ook een carrièrevervolg bij Vitesse flink wat draagvlak. 44,1 procent van de bezoekers vindt dat hij er nog zeker een jaar aan moet vastplakken, en wel in De Gelredome.

In een nieuw buitenlands avontuur ziet men weinig. Slechts 6,6 procent acht het verstandig als Makaay aan het rijtje Tenerife, Deportivo la Coruña en Bayern München nog een club buiten de landsgrenzen toevoegt

Sportweek

Hoofdsponsor: