21 januari 2010 In de media

Makaay wil naar Vitesse of blijven bij Feyenoord

Ondanks zijn leeftijd van 34 jaar en het feit dat hij niet op een basisplaats kan rekenen, wil Roy Makaay doorgaan als profvoetballer.

De spits, die bij Feyenoord een aflopende verbintenis heeft, stelt wel een voorwaarde. "Ik heb alleen gevoelens bij Vitesse en Feyenoord."

Al lijkt de kans klein dat de Rotterdamse ploeg, waarvoor Makaay tot dusver 2 keer scoorde in 11 duels dit seizoen, hem een nieuw contract zal aanbieden. De Wijchenaar drukt zwaar op de begroting met zijn salaris en de kans dat hij volgend seizoen wel een basisplaats krijgt, lijkt ook niet groot. "Maar van Vitesse heb ik ook nog niets gehoord. Ik weet niet of die club me een aanbieding zal doen", meldde Makaay op de Nieuwjaarsreceptie van zijn club tegenover het ANP.

Maar dat hij nog een jaar wil doorgaan, sluit hij niet uit. "Ik ben dit seizoen geloof ik de enige speler bij Feyenoord die nog geen training heeft gemist. Als ik van Feyenoord nog een voorstel krijg, zal mijn salaris wel flink kelderen. Maar ik heb me in mijn carrière nooit laten leiden door alleen maar geld. Belangrijk is nu ook wat mijn gezin ervan vindt."

Hij was relatief gerustgesteld door de speech van algemeen directeur Eric Gudde, die onder meer vertelde dat Feyenoord met een flinke schuld kampt. "Het is feitelijk de eerste keer dat ik hem heb horen zeggen dat de financiële problemen bij Feyenoord niet door een vijftal goedbetaalde spelers zijn ontstaan. Dat doet me goed."

Elfvoetbal

Hoofdsponsor: