23 februari 2020 In de media

Makkelie erkent dat Vitesse een strafschop had verdiend

Makkelie erkent dat Vitesse een strafschop had verdiend. Vitesse verloor de wedstrijd tegen PSV (1-2) door twee discutabele beslissingen.
Bij een stand van 1-1 wilde Thomas Buitink de bal vanuit het strafschopgebied verlengen richting zijn ploeggenoten die zich recht voor het doel bevonden, maar het leer belandde op de arm van Rosario. Hoewel de afstand tussen de twee spelers klein was, stak Rosario zijn arm wel uit op het laatste moment. "Ik had het zelf niet gezien", vertelt scheidsrechter Makkelie na afloop aan FOX Sports. "Ik hoorde vanuit het stadion dat er sprake zou zijn van hands, maar ik liet aan de spelers weten dat ik het niet had gezien."

Makkelie vroeg videoscheidsrechter Dennis Higler om de beelden te bestuderen. "Hij zei dat de afstand kort was en dat de arm zich in een natuurlijke positie bevond. 'Wat mij betreft kun je doorspelen', zei hij. Dat is de reden dat ik niet naar het scherm ben gegaan", legt de arbiter uit. Achteraf vindt hij echter dat Vitesse een strafschop had verdiend en is hij er niet blij mee dat Higler besloot om hem niet naar de beelden te laten kijken. "Ik zeg het niet omdat ik Dennis wil afvallen. De verdediger zal het echt niet bewust doen, maar als jij jouw arm zo omhoog en opzij beweegt, vind ik dat al strafbaar."

"Als ik hem op het scherm had gezien, had ik hem op de stip gelegd. Het gebeurt vanuit zijn rug en hij ziet de bal niet, dat zou voor de VAR een reden kunnen zijn dat het niet zwaar genoeg was. Ik weet niet wat men er bij Zeist van vindt, maar ik vind het een strafschop", maakt Makkelie duidelijk. Ook trainer Ernest Faber van PSV wordt gevraagd naar het incident. "Ik vond het wel meevallen, moet ik zeggen", zegt hij in eerste instantie, voordat hij de beelden goed bekijkt. "Oh, toch niet. Toch maar niet", lacht Faber. "De bal had op de stip gekund, dat klopt. Voor ons op de bank is het bijna niet te zien."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: