17 augustus 2011 In de media

Makkelie fluit Vitesse – FC Utrecht

Danny Makkelie is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter voor het tweede thuisduel van Vitesse.

Makkelie maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut als scheidsrechter bij de amateurs. Zes jaar later floot hij op 22-jarige leeftijd zijn eerste duel in het betaalde voetbal tussen Fortuna Sittard en Stormvogels Telstar. Het duel tussen Heracles Almelo en Sparta Rotterdam op 19 september 2009 was het eerste Eredivisieduel dat onder zijn leiding stond. Hij was op dat moment de jongste scheidsrechter die een wedstrijd leidde op het hoogste niveau in Nederland.

Op 19 mei 2010 promoveerde Makkelie naar de A-lijst van de KNVB. Hiermee is hij op 27-jarige leeftijd vooralsnog de jongste scheidsrechter die het hoogste platform in Nederland heeft bereikt. Op dinsdag 14 september 2010 is Makkelie door de KNVB voorgedragen bij de UEFA om FIFA-scheidsrechter te worden. Hierdoor zal hij per 1 januari 2011 als jongste FIFA-scheidsrechter van Nederland ook buiten de landsgrenzen gaan fluiten.

Vanaf december 2010 treedt Makkelie in dienst van de KNVB. Hij zal de functie medewerker scheidsrechterszaken gaan bekleden voor de landelijke competities in het amateurvoetbal. Zo wordt hij onder meer verantwoordelijk voor het aanstellen van scheidsrechters in de Topklasse, Hoofdklasse en de landelijke zaalvoetbalcompetities. Tot 2010 werkte Makkelie, buiten zijn werkzaamheden voor de KNVB, bij de politie Zuid-Holland-Zuid.

Wikipedia

Hoofdsponsor: