24 februari 2012 In de media

Malaise duurt voort bij Vitesse

Door een 1-0 nederlaag zaterdagavond bij RKC houdt de sportieve malaise bij Vitesse aan. De Arnhemse voetbalclub verloor in 2012 zes van de zeven gespeelde wedstrijden. Alleen tegen NAC Breda werd gewonnen.

In Waalwijk creeërde Vitesse nauwelijks kansen en was de miljoenenploeg van eigenaar Jordania zelfs duidelijk de mindere tegen het financieel nietige RKC. Voor rust scoorde Nemeth de 1-0 voor de Brabanders. Alleen aanvaller Renato Ibarra was met een schot op de lat echt gevaarlijk voor Vitesse.

Na rust werden de Vitesse-spelers bij vlagen weggetikt door RKC. Met het inbrengen van Mike Havenaar, Mart Lieder en Giorgi Chanturia speelde de Arnhemmers met vier aanvallers, maar desondanks kwam het niet eens tot een overtuigend slotoffensief. Het werd in Waalwijk pijnlijk duidelijk dat Vitesse een spelmaker en ervaren vleugenspitsen mist die voor assists zorgen.

Door het verlies komt de doelstelling voor dit seizoen op de tocht te staan. Jordania eist plaatsing voor Europees voetbal. Bij winst van de concurrenten kan Vitesse dit weekend terugvallen naar de tiende plaats op de ranglijst. Die klassering is aan het eind van de competitie niet eens voldoende voor plaatsing voor de play-offs voor Europees voetbal.

RKC – Vitesse 1-0

Aanvang: 20:00 uur

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Yasuda, Kashia, Kalas, Büttner; Van Ginkel, Annan (78. Chanturia), Van der Heijden (66. Havenaar); Ibarra (78. Lieder), Bony en Hofs.

Scoreverloop: 37. Nemeth 1-0

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: