27 juli 2010 In de media

Vitesse verliest ongelukkig van Real Mallorca 1-2

Vitesse heeft op sportpark De Schuytgraaf de eerste nederlaag in de voorbereiding moeten incasseren. Real Mallorca won in Arnhem met 2-1.

Vitesse startte prima op het veld van Arnhemse Boys in de nieuwe wijk Schuytgraaf. Nadat Hertog II zijn rondje had gevlogen was het in de openingsfase de beurt aan Vitesse. Achterin stond het uitstekend en voorin was de ploeg enkele malen dreigend. Echt grote kansen kreeg de ploeg van Theo Bos niet, totdat een Spaanse verdediger in de 18e minuut de bal met de hand toucheerde. Scheidsrechter Blom legde bal op de stip en Wiljan Pluim schoot beheerst binnen: 1-0.

Na een half uur spelen kregen ook de Spanjaarden een strafschop, maar ditmaal was de doelman de sterkste. Piet Velthuizen stopte de elf meter van Emilio Nsue knap. Drie minuten na de gemiste strafschop schoot Dalibor Stevanovic de bal na een mooie actie hard naast. Niet veel later moest Wiljan Pluim de strijd staken met pijn aan de hamstring. In de levendige eerste helft zorgde Michael Pereira acht minuten voor het rustsignaal met een hard schot voor de gelijkmaker. In de laatste fase voor de rust was Mallorca enkele malen zeer gevaarlijk voor het doel van Piet Velthuizen, maar de verdediging én de doelman hielden zich staande.

Na rust was het duel lange tijd in evenwicht en was het aantal doelkansen zeer gering. Beide ploegen wisselden regelmatig en aan Arnhemse zijde maakte Luca Caldirola na een uur spelen zijn debuut in de ploeg. De Italiaanse verdediger was in de slotfase betrokken bij de, zeker na rust, onverdiende winnende treffer van Real Mallorca. Caldirola werd duidelijk in de rug geduwd, maar tikte in zijn val de bal echter weg met zijn hand. Scheidsrechter Blom kende de vrije trap toe aan de gasten, tot protesten van de geel-zwarten. Verdediger Jose Miguel Gonzalez ramde de bal snoeihard achter Velthuizen: 1-2.

In de slotfase probeerde Vitesse de gelijkmaker nog te forceren, maar uit enkele hoekschoppen en vrije trappen wist het niet meer te scoren.

Vitesse – Real Mallorca 1-2 (1-1)
’19 Pluim 1-0 (pen.); ’37 Pereira 1-1; ’80 Gonzalez 1-2