3 april 2017 In de media

Man of the Match in vol supportershome

Ricky van Wolfswinkel was zondagmiddag dé man bij Vitesse. Met zijn twee treffers won Vitesse van NEC en kwam de spits op 15 goals. De supporters verkozen hem tot man of the match en dus was hij na de wedstrijd aanwezig in een vol Supportershome Monnikenhuize.
Met z'n 14e en 15e doelpunt in de Eredivisie dit seizoen werd het een mooie middag voor van Wolfswinkel: "Zeker, het belangrijkste is dat we gewonnen hebben van die club." Het leek erop dat de Woudenberger wat moeite had met de naam van de tegenstander, maar dat was schijn: "Niet belangrijk, het gaat om ons en ik ben alleen met Vitesse bezig." Voor het seizoen stelde van Wolfswinkel zichzelf dat vijftien goals mogelijk moest zijn en dat is nu gelukt. "Daar ben ik wel blij mee. We hebben nog een paar wedstrijden te gaan, Eens kijken wat daarin nog gebeurt."

Van Wolfswinkel was natuurlijk niet de enige gast in het supportershome. Voor het eerst in lange tijd zagen we Kevin Diks terug. Diks was stellig over de wedstrijd tegen NEC: "We hebben gewoon verdiend gewonnen. NEC komt hier met een vijfmansverdediging waar je dan maar doorheen moet zien te komen. Wij waren de enige ploeg die gevoetbald heeft vandaag." Wie Kevin Diks volgend seizoen nog terug bij Vitesse wil zien, moet (nog maar wat extra) hopen op het winnen van de KNVB-beker: "Als we de beker winnen en de Europa League in gaan dan sta ik wel open voor een gesprek over een langer verblijf. Hier bij deze club ligt mijn hart en dat lijkt me mooi om mee te maken."

Ook Guram Kashia was te gast tussen de supporters. Velen wisten hem dan ook na afloop weer te vinden voor een foto of handtekening. Kashia was kritisch op het spel in met name de eerste helft, maar de trotse aanvoerder was blij met de drie punten en net als de supporters vond hij dat het winnen van de Nijmeegse degradatiekandidaat gevierd mocht worden: "Vanavond ga ik het wel even vieren. Met een beetje drinken," zo zei hij in keurig Nederlands.

RIcky van Wolfswinkel trok ter afsluiting van de interviews nog het winnende lot voor een Vitesse-thuisshirt met handtekening. Deze middag ging Daisy er met de prijs vandoor en zij werd zo de trotse bezitter van een shirt met handtekeningen.

Wil je aanstaande zaterdag na Vitesse – sc Heerenveen ook kans maken op een VItesse-thuisshirt? Haal vanaf ongeveer tien minuten na de wedstrijd je gratis lootje voor de Wall of Fame in het Supportershome!
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: