22 augustus 2010 In de media

Man of the Match Marco van Ginkel

Met gemengd gevoelens schoven Vitesse Man of the Match Marco van Ginkel en Wiljan Pluim aan in de huiskamer voor de Vitesse-supporters, Supportershome Monnikenhuize.

Beiden hadden niet voor aanvang van de wedstrijd meegekregen waarom Piet Velthuizen niet zou spelen. Ook de hectiek rondom de overname van Vitesse door Merab Jordania hadden zij vanaf de zijkant gevolgd. "Wij werden een half uur voor de persconferentie van afgelopen maandag geinformeerd in GelreDome. Het kwam voor ons als een volkomen verrassing," vertelde Marco van Ginkel.

"Het heeft onze voorbereiding en de wedstrijd zelf niet beinvloed. Wij wisten dat geconcentreerd starten tegen FC Twente erg belangrijk is. Gelijk fysiek tegenstand geven, anders gaan zij hun eigen spel spelen. Wij konden een helft goed mee en gaven FC Twente prima partij. In de tweede helft krijgen wij het toch moeilijk, zeker toen De Jong in het spel kwam. Twente had aan drie kansen genoeg, vooral toen wij persoonlijke fouten gingen maken."

Wiljan Pluim had zich nog niet verdiept in alle geruchten rondom Vitesse. "Ik zie wel wie er bij komen en het is zaak zelf goed te blijven spelen. Voor Vitesse is het goed, wij worden er als team alleen maar beter van. Rajkovic en Matic zeggen mij niets. Ik ken ze niet en zie het wel." Pluim had de smoor in over het verlies tegen Twente. "Ik had nog een goede kans met een kopbal nadat de stand 2-0 werd. Die bal werd helaas van de lijn gehaald. De eerste helft was goed, helaas gaven wij het in de tweede helft weg."

Winaar van het Man of the Matchshirt was de dolgelukkige M. Beltman. Hij ging glunderend met beide spelers op de foto.

Sommige Vitesse-supporters hadden zich al snel aangepast aan de nieuwe omstandigheden en hun hoofddeksel erop afgestemd. Zij zaten er warmpjes bij, in Supportershome Monnikenhuize.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: