16 augustus 2021 In de media

Manhoef en Cornelisse ‘sensationeel’

Million Manhoef maakt de afgelopen weken indruk als linksback en gelegenheidsrechtsback. Maar ook Enzo Cornelisse die met een uitstekende invalbeurt een belangrijk aandeel had in de moeizame 1-0 zege op bezoek bij PEC Zwolle, valt op in het internationale gezelschap van Vitesse.

De 19-jarige verdediger moest in de 39e minuut aan de bak, toen Riechedly Bazoer uitviel met een enkelblessure. Daarmee was de defensie van het vorige succesjaar compleet ontmanteld, want Jacob Rasmussen (rugblessure) en Danilho Doekhi (hamstring) zaten al in de lappenmand. Op dat tweetal rekent Vitesse-trainer Thomas Letsch niet voor de dubbele ontmoeting met Anderlecht in de play-off voor de Conference League. De prognose voor Bazoer is gunstiger. ,,Ik weet het niet precies. Ik denk niet dat het heel ernstig is, maar hij moest er natuurlijk wel uit, omdat hij niet verder kon spelen”, aldus Letsch.
De Vitesse-spelers uit eigen academie in de selectie van hoofdcoach Thomas Letsch laten zich nadrukkelijk gelden en zijn inmiddels uitgegroeid tot volwaardige selectiespelers.

Sensationeel

Mocht de ex-Ajacied niet tijdig hersteld zijn voor het duel van donderdag in Brussel, dan zal Letsch niet aarzelen om Cornelisse op te stellen. De zoon van oud-prof Tim staat bekend om het ijswater dat door zijn aderen stroomt. Ook in Zwolle bracht de jonge Arnhemmer rust in het spel en droeg hij bij aan het over de meet brengen van de 1-0 voorsprong, die was ontstaan door de eerste officiële goal voor Vitesse van de nieuwe spits Nikolai Frederiksen.

,,Het was een vechtwedstrijd, maar wij hebben super verdedigd”, vond Letsch. ,,Enzo heeft echt sensationeel gespeeld. Hij zat direct in de wedstrijd. Hij was goed aan de bal, maar ook in het spel zonder bal deed hij het geweldig. Eerder heeft Million Manhoef zich al positief laten zien. Het zijn mooie dingen als spelers van onze academie zich zo laten gelden.”

De voortdurende wisselingen achterin zijn verre van ideaal voor Letsch, maar het positieve is, dat hierdoor andere spelers kansen krijgen. Naast Cornelisse lieten ook Dominik Oroz en Tomas Hajek zich positief zien.

Oroz, een 20-jarige in Wenen geboren Kroatische jeugdinternational, is al sinds januari present bij Vitesse dat de verdediger oppikte bij FC Liefering, de opleidingsclub van Red Bull Salzburg. Waar Oroz in zijn eerste halfjaar voornamelijk als inval-rechtsback moest fungeren, komt hij nu aan bod in het centrum van de verdediging. ,,Op mijn leeftijd is het goed om ook af en toe op andere posities te spelen. Daar leer je ook van. Maar rechtsback spelen was voor mij lastig in het eerste halfjaar in Arnhem. Ik moest niet alleen aan een nieuw team wennen, maar ook een voor mij nieuwe positie. Nu speel ik weer op mijn eigen positie en daar ben ik gelukkig mee. Welke van de drie posities centraal achterin maakt me niet uit.”

Hecht team

Door alle blessureproblemen achterin bij Vitesse moet Oroz spelen in een verdediging die voortdurend van samenstelling wisselt. ,,Maar daar gaan wij goed mee om. We zijn een goed team en helpen elkaar, ook als sommige spelers er niet bij kunnen zijn. Als een speler een foutje maakt, is er een teamgenoot om hem te redden. In de voorbereidingsperiode van bijna twee maanden zijn we als groep naar elkaar toe gegroeid. Daar zijn we als team beter van geworden.”

Defensief stond Oroz zijn mannetje tegen PEC Zwolle, dat niet veel creëerde en bij de kansen die er kwamen een sterke Markus Schubert op zijn weg vond. ,,We zijn blij, dat Schubi bij ons op doel staat. Niet alleen deze wedstrijd heeft hij sterk gekeept, maar ook in Ierland heeft hij dat al gedaan. Ik kijk uit naar de wedstrijden tegen Anderlecht. Voor mij is Europees voetbal nieuw en dat geldt voor al onze spelers. Het zou geweldig zijn als het ons lukt.”

Centrale verdediger Enzo Cornelisse (links)

Bron: TG - Bew. SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: