4 augustus 2021 In de media

Manhoef staat voor Europees debuut

Vitesse mist donderdagavond de verdedigers Eli Dasa, Jacob Rasmussen (blessures) en Romaric Yapi (geschorst; rode kaart in Youth League) in de derde voorronde Conference League wedstrijd tegen Dundalk FC. De Arnhemmers nemen het donderdag om 19.00 uur op tegen de Ieren in stadion GelreDome.

Trainer Thomans Letsch gaat waarschijnlijk starten met Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer en Tomas Hajek in het centrum van de verdediging en Million Manhoef en Maxi Wittek op de vleugels. Manhoef is van origine linksback, maar kan ook op rechts uit de voeten.

Manhoef in de basis

Voor het Vitesse-academie talent Million Manhoef zal het zijn Europese debuut betekenen. Hij speelde een sterke voorbereiding en scoorde drie keer voor de Arnhemmers. Letsch lijkt hem voor zijn sterke spel te belonen en de voorkeur boven Oroz te geven, zo kan uit de woensdagtraining worden opgemaakt.

Het middenveld wordt gevormd door Matus Bero, Sondre Tronsted en de nieuwe, creatieve  nummer 10 van Vitesse, Yann Gboho (spreek uit als ‘Zjbooh’). De aanvalslinie wordt gevormd door Lois Openda en Nikolai Frederiksen.

Dat houdt in dat Oussama Tannane op de bank begint. De verwachting is echter dat hij in de loop van de wedstrijd in het veld komt omdat Gboho gefaseerd gebracht gaat worden door de technische staf van Vitesse. Dat geldt ook voor de spits Frederiksen. Oussama Darfalou is dan de logische vervanger.

Doelman Markus Schubert had nog lichte, fysieke problemen in de warming-up tegen VfL Bochum en miste daardoor het oefenduel, maar hij kan donderdag gewoon spelen. Doelman Daan Reiziger heeft een klein breukje in zijn hand opgelopen en is er niet bij. Jeroen Houwen zit op de bank.

Dasa weer in training

Letsch heeft goed hoop dat Dasa de komende week weer in training kan en de uitwedstrijd op 12 augustus in Ierland gaat halen. Voor sterkmaker Rasmussen komt dat duel te vroeg. Zijn herstel zal nog enige tijd vergen.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: