14 april 2010 In de media

Marcel Bulten verlaat Vitesse Betrokken

Supporterscoördinator Marcel Bulten gaat Vitesse per 15 april verlaten. Hij vertrekt naar Playing for Success, een project waar hij zich al enige tijd voor inzet. Marcel wordt opgevolgd door Maurits Schraven. Beide aan het woord over hun respectievelijke vertrek- en komst.

Marcel, wat heeft je na twee jaar doen besluiten om iets anders te gaan doen?
“Sinds februari 2009 ben ik als projectleider nauw betrokken bij de opzet van Playing for Success in Arnhem. Binnenkort hopen we van start te kunnen gaan met een leercentrum in GelreDome en naast docenten en stagiaires werd gezocht naar een centrummanager. Ik ben altijd erg enthousiast geweest over dit project en heb dan ook gesolliciteerd naar deze functie. Omdat die functie niet te combineren is met mijn functie bij Vitesse Betrokken, was ik genoodzaakt een keuze te maken. Ik heb na lang wikken en wegen gekozen voor Playing for Success, omdat het pionierskarakter me aanspreekt. Die fase is bij Vitesse Betrokken inmiddels achter de rug, want de stichting staat wel.
Ik kom nu in dienst bij één van de onderwijspartners van het project en ik ga werken voor het Arentheem College. Naast mijn werk in het leercentrum in het stadion ga ik aan de slag als Hoofd Bedrijfsbureau op het Leerpark Presikhaaf, één van de locaties van het Arentheem College.”

Blijven we je zien bij Vitesse?
“Natuurlijk! Ik ben en blijf supporter en bij de wedstrijden blijf ik iedereen hopelijk nog gewoon tegenkomen. Het zal even wennen worden, maar ik verheug mij er wel op om eindelijk eens samen met mijn vrouw en twee zoons op de tribune Vitesse naar de overwinning te schreeuwen!”

Jouw opvolger is inmiddels bekend. Wat kun je hem meegeven?
“Ten eerste wens ik hem heel veel succes toe. Als hij eerlijk en oprecht is, kortom dicht bij zichzelf, dan is het altijd goed. Ik hoop dat hij samen met zijn collega’s de projecten bij de stichting verder kan uitbouwen, waardoor er nog een paar mooie stappen gezet kunnen worden.”

Maurits, vertel eens wat over jezelf,
“Ik ben Maurits Schraven, 25 jaar oud en afkomstig uit Ermelo. Nadat ik mijn HAVO diploma heb behaald heb ik Sportmarketing gestudeerd aan de Johan Cruyff Academy. In mijn vrije tijd voetbal ik bij de plaatselijke trots en daar geef ik training aan de jeugd. Mijn eerste ervaring met Vitesse was in het seizoen 2000|2001 toen ik met mijn jeugdelftal van DVS ’33 een wedstrijd mocht bezoeken in GelreDome. De tegenstander was Willem II en hoewel de wedstrijd met 1-2 werd verloren, maakten de sfeer in het stadion en de beleving van het voetbal een diepe indruk op mij. Vanaf toen ben ik Vitesse volop gaan volgen en kwam ik regelmatig naar het stadion.

Wat heeft je doen besluiten om te solliciteren op de functie van supporterscoördinator?
Vooral de mogelijkheid om me in te zetten voor de betrokkenheid van Vitesse met de supporters, Arnhem en de goede doelen, heeft voor mij de doorslag gegeven. Vooral de omgang met mensen van alle leeftijden en achtergronden en ze te vertegenwoordigen bij de betrokken partijen, kijk ik enorm naar uit. De ervaring die ik heb opgedaan kan ik gebruiken om samen met mijn toekomstige collega’s het supportersbeleid van Vitesse (Betrokken) verder te verbeteren.

Het is niet voor het eerst dat je voor Vitesse aan de slag gaat.
Nee, tijdens mijn studieperiode heb ik een jaar (seizoen in voetbalbegrippen, red.) stage gelopen op de afdeling beleid & communicatie. In die periode heb ik me bijvoorbeeld bezig gehouden met verschillende supportersprojecten, het opzetten van het partnership met roc Rijn IJssel en natuurlijk veel uitvoerende taken rondom wedstrijden. Veel mensen die ik in die tijd heb leren kennen en waarmee ik heb samengewerkt kom ik nu weer tegen en daar kijk ik zeker naar uit.

Je hebt voorheen, na je stage bij Vitesse, ook bij Ajax gewerkt.
Klopt, na mijn stageperiode kon ik helaas, ook vanwege de financiële situatie van Vitesse, niet in Arnhem blijven. Maar ik was afgestudeerd en ik wilde wel graag in de voetbalwereld werkzaam blijven en daarom heb ik achtereenvolgens voor Eyeworks Sport en Ajax gewerkt. Bij de laatste was ik betrokken bij supporters- en MVO projecten en besefte ik meer dan ooit dat ik juist dit werk wil blijven doen. Ik begrijp dat het voor sommige supporters gevoelig ligt, maar de ervaring die ik op andere werkgebieden heb opgedaan, kan ik nu mooi gebruiken bij Vitesse.

Je hebt een journalistieke en communicatie achtergrond. Is dat volgens jou een voordeel wanneer je werkt met supporters?
Tijdens de organisatie van diverse evenementen of projecten kwam ik er al snel achter hoe belangrijk communicatie is. Bij communicatie wordt al snel gedacht aan media en marketing. Maar communicatie naar degenen die betrokken zijn bij de organisatie en de mensen die je wilt bereiken is minstens zó belangrijk. Mensen het gevoel geven dat er naar ze geluisterd wordt en dat ze mogen meedenken over bepaalde keuzes die gemaakt moeten worden. Op die manier creëer je betrokkenheid en ook al ben je het niet altijd met elkaar eens, de keuzes worden eerder geaccepteerd.

Kun je al iets zeggen over waar je in het begin met name de focus op wilt leggen?
In het begin zal ik vooral veel luisteren naar wat er leeft onder supporters, wat zijn de behoeften en hoe kunnen we er voor zorgen dat de sfeer in het stadion bij thuiswedstrijden optimaal is? En met betrekking tot dat laatste vind ik het ook van belang dat iedereen zijn eigen wedstrijdbeleving kan ervaren. Verder wil ik de social media kanalen meer gaan inzetten om de achterban te bereiken en te activeren zodat iedereen, jong en oud, man en vrouw zich een echte Vitesse-supporter voelt. Uiteraard blijf ik in navolging van Marcel veel aandacht geven aan persoonlijk contact, met name met de fanatieke supporters. Die wil gehoord worden en ik wil graag dat luisterend oor zijn.

Meer info over Vitesse Betrokken

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: