15 december 2013 In de media

Marco van Ginkel neemt afscheid van supporters

Marco van Ginkel is vanmiddag aanwezig bij Vitesse vs NAC Breda. De 21-jarige middenvelder nam in de rust van de wedstrijd afscheid van alle supporters. Van Ginkel verdiende afgelopen zomer een droomtransfer naar Chelsea.
Op dit moment revalideert Van Ginkel van een knieblessure. Als verrassing voor zijn familie en vrienden was Van Ginkel overgekomen uit Londen. En natuurlijk maakte hij van de mogelijkheid gebruik om veel van zijn oud-ploeggenoten bij zijn Vitesse in actie te zien.

Marco van Ginkel: 'Bedankt voor de mooie jaren'
De exponent van de jeugdacademie doorliep alle jeugdelftallen in Arnhem. Vanaf 1999 zat het geel-zwarte shirt om de schouders van Van Ginkel. Op 9 april 2010 maakte hij als 17-jarige A-junior zijn debuut. In de met 4-1 verloren uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk mocht de jonge debutant invallen. Zijn allereerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte van Ginkel op 14 augustus 2010 in een uitwedstrijd tegen Ajax.

Vorig seizoen verliep uitermate succesvol voor de in Scherpenzeel opgegroeide Van Ginkel. De middenvelder maakte op 14 november 2012 zijn debuut in het Nederlands Elftal en werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Van Ginkel speelde 93 wedstrijden voor Vitesse en scoorde achttien keer. In de zomer tekende hij een contract voor vijf jaar bij Chelsea. 

In de rust werd afscheid genomen van Van Ginkel. Uit handen van algemeen directeur Joost de Wit kreeg hij een ingelijste foto. Daarna richtte Van Ginkel zich tot de supporters: "Bedankt voor tien hele mooie jaren hier bij Vitesse! Drie jaar daarvan bij het eerste elftal. Ik heb hier een hele mooie tijd gehad. Bedankt voor alles." Na een ereronde langs alle tribunes nam Van Ginkel weer plaats op de tribune.
 

Vitesse.nl / Foto’s Chelsea – SV

Hoofdsponsor: