28 september 2012 In de media

Marco van Ginkel: ‘We liggen aardig op schema’

Doet Vitesse het dit seizoen boven verwachting goed of was het te voorzien dat de Arnhemmers in de top van de Eredivisie zouden meedraaien? De meningen daarover zullen verdeeld zijn.
Feit is wel dat de ambities groot zijn, zeker bij de beleidsbepalers in Arnhem. Er werd zelfs geopperd dat het niet onmogelijk moest zijn om in 2013 kampioen van Nederland te worden. Of dat gaat lukken is na zes competitierondes natuurlijk nog niet te zeggen, maar de club draait meer dan lekker mee in de bovenste regionen van de ranglijst. Voorafgaande aan speelronde zeven moeten de Arnhemmers alleen FC Twente boven zich dulden. De ploeg van Steve McClaren en de momenteel geblesseerde Leroy Fer heeft vier punten voorsprong op Vitesse.

Volle winst

Vier keer won Vitesse deze jaargang en twee keer werd er gelijkgespeeld. Een van die twee keer was afgelopen weekeinde, tegen Heracles. ,,Het is jammer dat we die wedstrijd niet wonnen”, kijkt middenvelder Marco van Ginkel terug op het treffen met de Almeloërs. Niks ten nadele van Heracles, dat speelde goed positievoetbal, maar in zo’n wedstrijd moeten we eigenlijk de volle winst pakken.”

Ontevreden over het verloop van het seizoen is Van Ginkel tot op heden natuurlijk niet. ,,Het is nog veel te vroeg in het seizoen om over kampioenskansen te praten, maar voorlopig liggen we aardig op schema om bovenin mee te blijven draaien. Dan moeten we natuurlijk wel zaterdag bij FC Utrecht winnen. Dat zal niet makkelijk worden, want Utrecht staat niet voor niets vijfde. Meestal zijn het leuke confrontaties tussen Utrecht en Vitesse. Hopelijk is dat ook deze keer weer het geval.”

IJsbeentje

Bij Gemert, voor de beker, startte Van Ginkel eerder deze week niet in de basis. ,,Tegen Heracles kreeg ik een knietje in mijn dijbeen, een zogenaamd ‘ijsbeentje’. Dat kwam behoorlijk aan, vandaar dat ik er tegen Gemert pas in de tweede helft in kwam." Eigenlijk begon het vanaf dat moment bij Vitesse beter te lopen tegen de Brabantse tegenstander die uitkomt in de Topklasse van het zondagvoetbal. Dat resulteerde in een 0-3 eindstand.

Op de vorm van Van Ginkel is momenteel weinig aan te merken. Dit seizoen heerst hij, samen met ‘verloren zoon’ Theo Janssen, op het Arnhemse middenveld. ,,Het is geweldig dat Theo erbij is gekomen", toont Van Ginkel zich enthousiast over de overgang van Janssen van Ajax naar Vitesse. ,,Iemand met zijn ervaring had deze ploeg wel nodig. Bovendien is het natuurlijk heel lekker voetballen met een speler als Theo naast je."

Sport-promotion.nl

Hoofdsponsor: