2 april 2010 In de media

Marco van Ginkel (17) droomt van debuut bij Vitesse

Dat zou wat zijn, op 2 mei, op de allerlaatste speeldag van dit eredivisieseizoen. In het stadion waar zijn vader Alex een mooi profavontuur beleefde, kan de Scherpenzeelse tiener Marco van Ginkel mogelijkerwijs zijn ‘proefperiode’ in de A-selectie van Vitesse met goed gevolg afsluiten.

Die dag staat voor de Arnhemse eredivisieclub de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. In Galgenwaard dus, daar waar juist Alex van Ginkel zijn ervaring in het betaalde voetbal opdeed.

Juist in deze periode van het seizoen dacht Van Ginkel, zeventien jaar jong, de kroon op zijn opleiding aan de voetbalacademie van Vitesse te zetten. Immers, met de gecombineerde A1-juniorenploeg van de Arnhemse club en het Apeldoornse AGOVV koerst de aanvallende middenvelder af op het kampioenschap in de eerste divisie A. Die titel komt er, voorspelt de beloftevolle jongeling uit het Scherpenzeelse voetbalgeslacht Van Ginkel. Maar de kans is heel groot dat Marco van Ginkel, de topscorer van dat combiteam, deze kampioensrace als toeschouwer gadeslaat, nu hij is toegevoegd aan de A-selectie van Vitesse. ,,Maar reken maar dat ik er bij ben bij de kampioenswedstrijd, ook al is het aan de zijlijn.”

Hoofdcoach Theo Bos denkt de talentrijke zoon van Alex van Ginkel nodig te hebben in de strijd tegen degradatie van de Arnhemmers uit de eredivisie. Marco van Ginkel is de enige A-junior die deze kans in het beslissende stadium van de competitie krijgt. Dus moet hij, in het belang van Vitesse, de knop omzetten. En dat doet hij maar wat graag, bevlogen als hij is. ,,Dat is hartstikke mooi.”

Marco van Ginkel zit zaterdag a.s. voor de eerste keer op de bank in GelreDome tijdens Vitesse – Groningen (red.)

 


Ginkel, Marco van

 

Naam: Marco van Ginkel
Positie: Middenvelder
Leeftijd: 17 jaar
Geboorteplaats: Amersfoort
Nationaliteit: Nationaliteit
Voorheen: De Valleivogels
Selectie Nationale elftal: KNVB onder 15 district Oost en Oranje onder 15

Marco speelt dit seizoen voor het zevende jaar in de opleiding. Begonnen in de D-pupillen van Vitesse. Waar hij in twee seizoenen twee derde plaatsen behaalde in de competitie en twee districtsbekers won. Vervolgens twee jaar in de C-junioren van Vitesse/AGOVV. Het eerste jaar wederom een derde plaats in de competitie. Vorig jaar behaalde hij met de C1 een vijfde plaats in de competitie. Marco heeft in vier seizoenen 19 doelpunten achter zijn naam staan, waarvan 7 in de beker.

Naast voetballen zijn tennis, computeren en films kijken zijn hobby.  

BarneveldseKrant

Hoofdsponsor: