15 maart 2011 In de media

Marco van Ginkel geselecteerd voor Oranje-19

Marco van Ginkel is door KNVB-coach Wim van Zwam opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder de 19 jaar.

Oranje-19 speelt volgende week twee oefeninterlands tegen Italië en Engeland. Oranje onder 19 reist allereerst af naar Viterbo (Italië, red.), waar op donderdag 24 maart om 11.00 uur de aftrap is van het duel met de leeftijdsgenoten uit Italië. Vijf dagen later, op dinsdag 29 maart, staat de wedstrijd tegen Engeland onder 19 op het programma.

Vitesse/AGOVV-speler Van Ewijk ook geselecteerd
Naast van Ginkel is ook Jerry van Ewijk geselecteerd voor Oranje-19. De rechtsbuiten van Vitesse/AGOVV A1 speelde dit seizoen al een aantal wedstrijden voor de Beloften. In het halve finaleduel tegen Jong FC Twente was Van Ewijk bijvoorbeeld nog invaller.

Nick de Bondt in selectie NL onder 17 voor Eliteronde
Vitesse/AGOVV-junior Nick de Bondt is door bondscoach Albert Stuivenberg geselecteerd voor het Nederlands Elftal voor spelers onder 17 jaar. Dit team neemt van 24 tot en met 29 maart deel aan de eliteronde van de EK-kwalificatiereeks.

Donderdag 24 maart om 19.00 uur opent Onder 17 het minitoernooi met een wedstrijd tegen Oostenrijk in Barendrecht. Twee dagen later, op zaterdag 26 maart, is Kroatië om 16.00 uur de tegenstander op het Rotterdamse sportcomplex Varkenoord. Daar vindt dinsdag 29 maart ook het laatste groepsduel met Portugal plaats (aftrap 19.00 uur).  

  

Jerry van Ewijk en Nick de Bondt

 


Nick de Bondt: ‘Een jongensdroom komt uit’
De gemeente Ede is weer een (jeugd)international rijker. Nick de Bondt speelde onlangs zijn eerste twee interlands voor het Nederlands elftal onder zeventien tegen Griekenland (1-0 winst) en België (2-0 winst). ,,Tegen de Grieken speelde ik de tweede helft. Dat ging heel goed. In de ontmoeting tegen België mocht ik de eerste helft meedoen. Dat was iets minder, maar ook niet slecht.”

Woorden van de 16-jarige Nick de Bondt. De Otterloër ziet allerlei jongensdromen uitkomen. ,,Ruim drie jaar geleden ben ik bij Otterlo gescout door Vitesse/AGOVV. Van de 25 opgeroepen spelers zijn er uiteindelijk 2 overgebleven. Ikzelf begon bij de C1. Wat betreft het niveau was het verschil enorm met Otterlo. Zowel technisch als tactisch. We trainen ook vier keer per week. Je krijgt ook van tevoren een indeling, zodat je precies weet wat je de komende 4 weken gaat doen.”

,,Wat betreft de school ging ik er op vooruit. Eerst moest ik om 7.15 uur op de fiets naar Het Streek. Nu word ik om 7.45 uur met een busje opgehaald”, gaat de HAVO 4 scholier verder. ,,Ik zit op het Beekdal Lyceum. Een LOOTschool waar de faciliteiten ideaal zijn om school met sport te combineren. In feite ben ik elke dag om 18.30 uur overal klaar mee, en heb ’s avonds tijd voor mijn vrienden.”

Na een jaar C1, is De Bondt nu bezig aan zijn tweede jaar in de B. ,,De laatste paar wedstrijden doe ik met de A1 mee. B1 is bijna kampioen en de A1 is nog betrokken bij de strijd tegen degradatie. Dat laatste moeten we zien te voorkomen”, aldus de linksbuiten, die zijn goede en zwakke punten kent. ,,Ik kan ook op rechts uit de voeten, heb een goed linkerbeen en ben snel. Het koppen kan beter, ik sta tactisch niet altijd goed en de handelingssnelheid kan omhoog.”

De zelfkritische Nick heeft zich inmiddels in de kijker gespeeld van bondscoach Albert Stuivenberg. ,,Het is een eer om opgeroepen te zijn. Het is ook een teken dat ik goed bezig ben.” Met ploeggenoten als Nathan Ake (gecontracteerd door Chelsea), Menphis Depay (trainde reeds mee met PSV 1) en Jetro Willems (basisspeler Sparta Rotterdam) gaat De Bondt zich opmaken voor een drietal kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk, Kroatië en Portugal. ,,Ik denk dat Portugal de grootste concurrent is. De winnaar plaatst zich voor de EK eindronde in Servië (1-16 mei). Eindig je daar bij de eerste 6, dan is er komende zomer het WK in Mexico.”

In Arnhem beseffen ze inmiddels ook met de geboren en getogen Otterloër een groot talent in handen te hebben. ,,Ik heb inmiddels een contractaanbieding gehad. Louis Laros van de VVCS is mijn zaakwaarnemer. Die is daar nu mee bezig.” De Bondt heeft zichzelf wel in de kijker gespeeld bij een aantal topclubs, maar wil daar zelf verder nog niks over zeggen.

Nick de Bondt weet waar hij met zijn voetbalcarrière naar toe wil. ,,Ik wil proberen zo snel mogelijk in de eredivisie te spelen.” Mocht hij bij Vitesse blijven, dan ziet hij de vele aangetrokken buitenlanders niet als belemmering. ,,Als je goed genoeg bent, kom je in het eerste. Kijk maar naar Marco van Ginkel. Het uiteindelijke doel is een mooie club in Engeland.”

En dan zou de jongensdroom helemaal uitkomen.

Edestad.nl

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: