13 augustus 2010 In de media

Marco van Ginkel van De Bataven naar de Arena

Nu Marco van Ginkel hersteld is van de ziekte van Pfeiffer, kan hij eindelijk weer aan voetballen toekomen. Afgelopen dinsdag speelde hij met de Beloften, zaterdag in de Arena. Een aparte week dus voor het 17-jarige talent.

"Wat een week!", zegt Van Ginkel zelf ook. "Sinds een week of twee train ik weer met de groep en afgelopen dinsdag mocht ik eindelijk weer een wedstrijd spelen. Dat gaf mij een goed gevoel." Van Ginkel speelde met Jong Vitesse/AGOVV een oefenduel tegen De Bataven, een duel dat in een 1-1 gelijkspel eindigde. Vier dagen later staat de middenvelder weer op het, zij het nu in de Amsterdam Arena.

"Geweldig natuurlijk", zegt Van Ginkel. "Nog niet heel lang geleden zat ik daar op de tribune een wedstrijd te bekijken. Nu sta ik zaterdag zelf op het middenveld met Vitesse. Als team moeten we daar van genieten en tegelijkertijd alles geven voor een goed resultaat. De winst op ADO Den Haag heeft ons zelfvertrouwen gegeven, maar we weten dat het ontzettend moeilijk wordt. Maar, kansloos is niemand. Daar moeten we vanuit gaan."

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: