12 augustus 2014 In de media

Marcus Pedersen is klaar voor Brann

Het Brann-managementteam heeft hard gewerkt Marcus Pedersen zo ver te krijgen om te tekenen. Net voordat het transfervenster in Noorwegen sloot, zijn zij erin geslaagd de transfer af te ronden.
Maandagavond om 22.30 uur, een half uur vóór het Noorse transfervenster wordt gesloten, werd bevestigd dat Marcus Pedersen voor Brann had getekend.

Dus slaagde de leiding om de speler die ze wilden, helemaal aan het einde van deze zomer transfervenster, te halen.

De 24-jarige Pedersen heeft zes caps voor Noorwegen. Hij reist dinsdagochtend vanuit Nederland naar Bergen. Maandag is het papierwerk in de loop van de laatste hectische nachtelijke uren voltooid. Pedersen tekent tot 2016.

General Manager Roald Bruun-Hanssen, technisch manager Rune Soltvedt en persvoorlichter Gorm Nat waren in Nederland aanwezig.

Hulp van de Mohn
"In het weekend was het onzeker of hij wilde terugkeren naar Noorwegen. Op maandagmiddag kregen we het bericht dat hij nog steeds naar ons toe wilde komen. Dit werd vervolgens op onderhandelingtafel verder uitgewerkt. Hij wordt gekocht van Vitesse", zegt Bruun-Hanssen.

Is hij een dure speler voor Brann?
"Ik wil niet over cijfers praten, maar we hebben hulp gekregen om dit mogelijk te maken."

Van Trond Mohn (Red. financier)?
"Ja."

Pedersen kijkt uit naar Brann
"Ik ben blij dat dat de ondernhandelingen goed zijn verlopen en het rond is gekomen. Ik verheug mij zeer om kenneis te maken met mijn nieuwe teamgenoten en aan de slag bij Brann om een vervolg te geven aan mijn carrière", vertelde Perdersen.

"Ik wil spelen in het Brann-stadion en ik weet dat het gevoel nog beter wordt als ik in het rode tenue speel."

Maar Brann is in degradatie gevaar.
"Het doel is om ervoor te zorgen dat Brann in de Noorse Premier League blijft. We going to do it", zei Pedersen.

Pedersen komt van Vitesse in Nederland, waar hij sinds 2010 , onderbroken door een huurperiose bij Barnsley, OB en Vålerenga IF, speelt.

BT weet dat Brann de laatste weken hard gewerkt heeft om Pedersen te laten tekenen. Maar toen hij vrijdag het Aker stadion in Molde, Noorwegen bezocht en in de pers werd geciteerd dat Blåtrøyene de enige Club voor hem in Noorwegen was, leek hij verloren voor Rikard Norling & Co.

Roald Bruun-Hanssen had maandag een late avond op zijn kantoor. Maandag werd duidelijk dat Molde er niet uikwam met de Pedersen. Het leidde tot speculaties die hem aan vrijwel elke grote Noorse Club, inclusief regerende Series kampioen Strømsgodset, koppelde.

Brann ging als eerste met Pedersen in gesprek over een tergugkeer naar noorwegen, maar kon niet aan zijn financiële eisen voldoen. Dat een overgang maandag nogmaals in beeld kwam, was op initiatief van het Pedersen-camp die opnieuw met Brann contact opnamen, toen hij met andere clubs niet rond leek te komen.

Tekenen
Lange tijd leek het dat Brann niet rond kon komen met de nieuwe speler. Tijdens de ochtendtraining zei General Manager Roald Bruun-Hanssen dat het niet zou gaan gebeuren.

"Als het gaat om de speler die we hebben bekeken, dan bleek het economisch niet mogelijk voor ons om hem te halen", zei Bruun-Hanssen vervolgens. Een paar uur later was de situatie drastisch veranderd.

Bruun-Hanssen zegt het volgende over de vraag waarom Pedersen voor Brann tekende:

"Het is aan Marcus zelf om zijn keuze te motiveren, maar ik heb de indruk dat we nog steeds een aantrekkelijke Club zijn voor Noorse spelers. Ik hoop en denk dat de andere spelers geïnspireerd zijn zullen en dat ook het publiek enthousiast is over het tekenen van deze speler.

Het Nederlandse Vitesse bevestigt de overgang. Technisch directeur Mo Allach zegt het volgende:
"Marcus is een voetballer met bepaalde kwaliteiten. We zijn blij dat hij een club heeft gevonden die bij hem past, en wens hem succes in zijn carrière."

(Red. Het artikel betreft een vertaling)
 

Permalink voor ingesloten afbeelding
BT Norje / Foto’s SV

Hoofdsponsor: